БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ОТ НАС!

БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ОТ НАС!
31-05-2021г.
7
Гост-автор
Време е да осъзнаем, че решението на проблемите ни като народ трябва да започне от самите нас. Ние сме алфата и омегата, началото и края. Ние сме същността и действието. А също и бездействието и отчаянието.
Не разбираме ли, че всички манипулации, промиване на мозъци, пробутване на дебилни политици става поради това, че НИЕ ГО ПОЗВОЛЯВАМЕ. И те използват слабостите ни, за да и манипулират и управляват. А ние, вторачени в самите себе си и дребнавите си ежедневни проблемчета, отказваме категорично да видим общата картина, за да не се налага да мислим и за нещо по-сериозно от това как да прецакаме съседа си!
Изумявам например как масата скимти от кеф, когато същества като КоВрата и Стъки се канят да влязат в политиката. И за мой ужас, такива като двамата биха отнесли доста гласове - защото дебилите разпознават себе си в двамата и им се кефят. И са абсолютно неспособни да направят разлика между добър боксьор, добър човек и добър политик! Защото добрият пастир не става добър инженер. Добрият учител не става добър стругар, добрият готвач не става добър космонавт. Никой не е добър във всичко. И е добре ние, като народ, да осъзнаем, ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ МЯСТОТО И НИВОТО НА КОМПЕТЕНТНОСТ!
Потресът е пълен и с корупцията. Българинът много я мрази....когато е откъм неправилната й страна. И мечтата му е да го назначат на Солунската митница, за да може и той да пипа. Затова и борбата нещо не върви. Всеки се възмущава от рушветите, но всеки се надява, когато трябва да прокара нещо незаконно, да може да "бутне" нещо и нещата да потръгнат или да се заметат.
Приличаме на публика от наивни дечица, които се радват на цирка, но не осъзнават цената на представлението, на достойнството на участниците и на това, че животът е там отвън и за цирка винаги се плаща!
Ние мислим най-добре след като сме се издънили. Виждаме грешките, след като сме ги направили. И отново с наивни очи чакаме следващите номера на цирка. Защото искаме да ни лъжат. Искаме блестящите светлини на илюзиите, за да не се налага да видим грозната реалност около нас. Защото ако я видим, ще трябва да направим нещо. Ама много се притесняваме ако стане промяна, да не стане нещо, с което не сме свикнали. Всеки си казва: "Ама да не стане по-зле!". Аз съм оптимистка - ако това продължава, по-зле ще стане със сигурност. И начинът е ОСЪЗНАВАНЕ, РЕШЕНИЕ, ДЕЙСТВИЕ!
Защото, както беше написал един византийски хронист: "Българите са народ, който има всичко, който никога не се съмнява в победата си и учудва света!". Време е ДА СИ ПРИПОМНИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ! Не евроатлантици, не натовци, не партньори на когото и да било, А БЪЛГАРИ! От нас започва България!
 
    Автор: Елена Гунчева, фейсбук
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.