България преди и България сега

България преди и България сега
25-10-2020г.
4
Гост-автор

Преди имахме премиери като Стефан Стамболов, които са вдигали въстания срещу османците – сега имаме премиер, който предава бегълци на Турция.

Преди сме имали председатели на народното събрание като Александър Малинов, който написва манифеста за независимостта – сега имаме кърджалийска председателка, която е унижена пред цялото нация и се радва.
Преди имахме зам.-председатели на народното събрание като писателя и революционер Захарий Стоянов - сега имаме зам.-председател, осъден за рекет и изнудване.
Преди имахме министри на просвещението като патриарха на българската литература Иван Вазов – сега имаме министър на културата като „Ало, Банов съм“.
Преди имахме министри на външните работи като великия Атанас Буров – сега имаме министър на външните работи, който едвам говори английски.
Преди имахме министри на войната като героя от Балканските и Първата световна войни ген. Климент Бояджиев – сега имаме министър на отбраната, който обсажда Билла.
Преди имахме цар, който се опълчи на Хитлер - сега имаме цар, който клекна на Доган.
Преди имахме македонски войводи, които превзеха Кавала с 4 души като Пейо Яворов – сега имаме ВМРО „патриоти“, които над 10 г. бягат от служба в казармата.
Преди имахме индустриалци като Пенчо Семов, който дарява 300 хиляди златни лева, за да спаси България от унищожение при Ньойския договор - сега имаме бизнесмени, забогатели от разграбването на България с приватизации и европейски поръчки.
Преди имахме народ, който създаде Япония на Балканите и води 3 войни за своя национален идеал - сега имаме народ, който е съкрушен от блокирането на 3 кръстовища и масово няма желание да протестира своето разорение и унижение.
Какво се случи? Това е дълга тема за друг ден. Как да променим това? Първо трябва да започнем от себе си. Още сега, в този момент. Не от утре. Като с диетите – започвам от утре. Винаги от утре. И така бонбон след бонбон днес никога не идва.
Големите промени не се случват изведнъж, те идват крачка по крачка и в този смисъл няма незначителен човек. Защото и най-богатите, умни и успели мъж или жена на тези Земя са стъпили върху раменете на милиони други. Един от тях да го е нямало – и всичко рухва. Затова ти си важен.
 
Затова днес няма да си хвърля фаса на земята, днес няма да дам подкуп, днес няма да си затворя очите пред корупцията. Затова днес ще измета градинката пред блока, днес ще си свърша работата, днес ще участвам в обществения живот на страната.
 
Ако всеки направи своята малка стъпка днес, утре България ще направи своя голям скок.

Автор: Калоян Константинов

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.