Благодарение на НАТО Европа е поставена под зависимостта на САЩ, без това да изглежда така.

Благодарение на НАТО Европа е поставена под зависимостта на САЩ, без това да изглежда така.
02-06-2022г.
216
Гост-автор
Целта ми е да се изгради силна и самостоятелна Европа.
Целият въпрос е, че Европа трябва да иска да съществува самостоятелно, независимо от САЩ.
НАТО просто поставя отбраната на Европа, ядрена и конвенционална, в ръцете на САЩ.
Европа е безполезна, ако не контролира собствената си защита и следователно собствената си политика."
Благодарение на НАТО Европа е поставена под зависимостта на САЩ, без това да изглежда така.
НАТО е уловка. Това е механизъм за прикриване на удушаването на Европа от Америка.
Американците знаят добре или поне трябва да знаят, че не могат да разчитат на рехавото. Човек трябва да разчита на това, което е солидно.
Обаче те винаги се изкушават да разчитат на това, което е рехаво, а не на солидното. Във всички слаборазвити страни те разчитат на благосклонни към тях прогнили елементи – още по-послушни поради това, че (американците) са тези, които ги направиха прогнили на първо място – вместо да разчитат на солидни режими, подкрепени от истинска народна воля; защото се страхуват от този тип режими.
!!! Те обаче трябва да признаят, че най-добрият съюзник на САЩ не е този, който им се покланя, а този, който може да им каже „не“.
„Наистина ли вярвате, че можем да напуснем НАТО, без да бъдем свалени от американците?“
„Разбира се, че можем! Ние се отделяме от американците, докато оставаме добри приятели"
"Пазарът има някои добри страни. Принуждава хората да се развиват, пазарът избира най-доброто, насърчава ви да бъдете по-добри от другите и да се усъвършенствате."
"Но в същото време създава несправедливост, инсталира монополи и благоприятства измамниците. Така че не бъдете слепи, когато става въпрос за пазара. Човек не трябва да си представя, че ще реши всички проблеми сам."
"Ако следим пазара със затворени очи, ще бъдем колонизирани от американците. Ние, европейците, нямаше да съществуваме повече."
-----------
Знаете ли чии думи са това, приятели? Не, не са на путинисти или рубладжии. Това са думи на Шарл де Гол, основателят на петата френска република, активна и до днес, един от пионерите за идеята за силна мултинационална Европа. Всичко това е извлечено от книгата "C'était de Gaulle", която събира речите му, събрани от неговия довереник Ален Пейрефит.
Всеки може сам да провери думите на Де Гол през призмата на времето и след това да ги пречупи през своята призма, сам да състави спектър от мнение, и да реши дали е бил прав или не.
Днешният ден е специален, когато говорим за независимост. Истинските хора са се борили за истинска независимост. Такъв е бил и Де Гол. Той е искал силна и независима Франция, която да е приятел и равноправен партньор, а не послушен и сервилен подлизурко, който да се радва на хвърлените трохи. Това е искал Ботев и други велики люде като наго, и ако не бяха такива, днес щяхме да говорим на турски.
Някои биха казали, че не можеш да бъдеш независим и самостоятелен, когато си малък. Но що за страна би те карала да бъдеш враг на неговите врагове, да те хвърля и да те ползва като пушечно месо? Не и страна, която я е грижа за нас, такива няма, историята го е доказала. Това са сили, които искат подчинение, инак биха те разрушили безцеремонно.
Днешните мъпети, онези сляпо маршируващи и ръсещи обвинения самообявили се елити, моментално биха канселирали Де Гол, а по навик и сервилен манталитет ще го флагнат като русофил и путинист. Защото така им е казано и това им е вписано в генетичната им информация. По какво се различават днешните мъпети от чебурашките? Дори и те не осъзнават колко много си приличат, те и затова много от тях са генетично свързани, а някои просто си смениха цветовете. Каста от безхарактерни, вече и безполови, безпринципни лицемери. Хора без мнения, но с интереси за мекото. Хора, които видимо не са лидери, а от тях извира злоба и омраза, породени от собствената им несигурност. Тяхното поведение и мнение са предсказуеми, моделират се като пластелин.
Дори няма да разберат написаното. Ще изфъфлят само заучените клишета. Да се почувстват по-висши. А са по-низши и от предшествениците им.
Те не трябва да стават на сирените. А да коленичат.
 
    Aвтор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.