Бизнесменът Бил Браудър: Няма адвокат, който да е премахвал лице от списъка ”Магнитски”

Бизнесменът Бил Браудър: Няма адвокат, който да е премахвал лице от списъка ”Магнитски”
25-06-2021г.
77
Гост-автор
Единственият начин да бъде премахнато лице от американския списък по закона ”Магнитски”, е, ако може да докаже, че не е лицето, за което са го смятали или не е извършил деянията, които се смята, че е извършил. Досега не съм видял адвокат, който успешно да е постигнал премахването на лице от списъка по закона ”Магнитски”.
 

Това казва в интервю на Симеон Гаспаров за БНТ британският финансист Бил Браудър - навремето един от големите инвеститори в Русия, за когото е работил Сергей Магнитски.


"Целта на закона "Магнитски" е да справя с безнаказаността. С други думи, ако дадено лице не е наказано в родината си, законът "Магнитски" е инструмент, използван от американското правителство, както и от други правителства, за да бъде постановено наказание. Така е на теория, но все пак това е доста нова практика и не сме успели да видим как се развива", обяснява бизнесменът.


Ако българското правителство заведе дело срещу тези хора и те изтърпят наказание в затвор за престъпленията си, то няма да има нужда да бъдат санкционирани допълнително. Но, доколкото зная, не са се водили сериозни дела, не са се изправяли пред правосъдието. Така че, може да  изпаднат в ситуация, в която парите им да останат замразени завинаги, никога да не бъдат размразени, казва още Бил Браудър.

      Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.