Битката за Алепо

Битката за Алепо
09-12-2021г.
67
Гост-автор
Битката за Алепо.
Преди точно 5 години. Битката бе спечелена от хората на Алепо.
Как лети времето.
Спомням си как всички мейнстрийм медии брутално и дружно лъжеха и изкривяваха фактите.
Помня как водеща на CNN ревеше за "момчето в линейката от Алепо" Омран, насилa пускаше сълзи в ефир за да афектира публиката ( https://youtu.be/PJOzBRy7dWs) , за да се окаже, че родителите на момчето са всъщност на страната на правителството, а сградата им е ударена от бунтовниците (https://youtu.be/CJ3KfEdTT3Y).
Помня как Индипендънт лъжеше за арменско момиче от Алепо, плувкиня, която е от християнския квартал Сиран, твърдейки че е убита от режима на Асад, а по-късно, когато се оказа, че е убита от бунтовниците, които съвсем целенасочено удряха предимно християнските квартали, си изтриха публикацията и сега може да намерите частично променена в yahoo (https://sports.yahoo.com/…/rebel-fire-kills-swimmer-big…).
Нещастниците така и не казаха, че градът бе разделен на две, на Западен проправителствен, и окупираният от ислямисти Източен (предимно промишлени зони). Всички християнски квартали бяха в западната част, а християнските милиции не допуснаха ислямистите (удобно наричани "умерени бунтовници") до тях. В Западен Алепо бяха 90% от населението. Но на медиите не им пукаше за тях, а за петролни тръби и ресурси.
Помня и британския пиар проект Бана ал-Абед, която пишеше на перфектен английски "последните си съобщения" от Алепо. Помня как пускаше туитове в подкрепа на Манчестър Юнайтед и как профилът й твърдеше, че е фен на Хари Потър и на британски поп групи, както и на манекенки на бельо. Британските пиар идиоти така и не разбраха, че не правят пропаганда от британско момче, а от мюсюлманско момиче. Когато момичето отиде да се умилква при Ердоган, на интервютата й се разбра, че не знае грам английски. (https://youtu.be/5AYcBc0R8Rk).
Помня как българските медии също изведнъж започнаха да им пука за Алепо и сирийците. Всичко пишеше за тях, най-вече Клуб Зет, Дневник, Терминал и т.н., които пускаха снимки и постове на откровени ислямисти и джихадисти, членове на радикални групи. На въпроси защо няма незабрадени с никаб жени и къде са християните в тези клипове и снимки, те не отговаряха.
Е, въпреки всичко, на днешния ден, преди 5 години, сирийската армия с помощта на жителите на Алепо, направиха пробив, а няколко дни по-късно обявиха победа. Изгониха над 100 хиляди джихадисти, част от които после влязоха в Европа и я заляха с атентати.
И не, не ние станахме "асадисти", а идиотите, които въоръжиха ислямисти и джихадисти за контрол на ресурси ни направиха. След 5 години мрак и чернота, Алепо отново е озарен с елхи и коледни украси, които нямаше да ги има, ако злата черна прокоба от "умерени" беше завладяла града.
От 5 години Терминал и Клуб Зет не са написали нищо за Алепо, за коледните елхи, сред най-големите в света, за най-големия дядо Коледа. А мислех, че Алепо е най-важния град за тях, преди 5 години.
А за нас остана един урок, как мейнстрийм медии могат да превърнат всички участници в безчовечни механични същества, послушно участващи в кървав океан от лъжи и очебийни манипулации.
 
 
   Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.