Биологични центрове в Лвов са работели с патогени на чума, антракс и бруцелоза

Биологични центрове в Лвов са работели с патогени на чума, антракс и бруцелоза
10-03-2022г.
95
Гост-автор
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди, че в Украйна има съоръжения за биологични изследвания.
Тя говори на изслушване в американския сенат, като бе попитана от сенатора републиканец Марк Рубио дали Киев притежава химически и биологични оръжия.
"В Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Всъщност сме доста притеснени, че руската армия може да поеме контрол върху тях. Затова работим с украинците, за да предотвратим попадането на тези материали в ръцете на руските сили", отговаря Нюланд на въпроса дали в Украйна има биологично оръжие.
Според наличната информация биологични центрове в Лвов са работели с патогени на чума, антракс и бруцелоза, а в Харков и Полтава - с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия.
От своя страна Китай официално поиска САЩ да внесе яснота по обвиненията за подкрепата им в разработването на биооръжия в Украйна.
Виктория Нюланд стана известна през 2014 година, когато се оказа в епицентъра на Майдана в Украйна. По време на разговор с американския посланик в Киев, относно помощта и насоките към новите власти, тя казва "Майната му на Европейския съюз".
Искам сега ония, които ми обясняваха, че нямало никакви биолаборатории и едва ли не Диляна и аз сме си измисляли и не сме си проверявали информацията, да вземат да проявят малко достойнство и да се извинят!
 
    Автор: Тодор Беленски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.