Бимбалов: Прокурватурата не се засегна, че Борисов нарече зам.-градски прокурор “педе*аст”

Бимбалов: Прокурватурата не се засегна, че Борисов нарече зам.-градски прокурор “педе*аст”
03-01-2022г.
139
Гост-автор
Вчера подходих с чувство за хумор към Прокурватурата, но тя май не го заслужава. Затова днес ще съм напълно сериозен. Преди няколко дни си позволих да критикувам поредната малоумна изява на каскетоподчинените. Стотици хора се изредиха под поста ми да споделят своето лично възмущение по темата. Сред тях и един доказано успешен адвокат - Стефан Левашки. Всъщност човекът влезе в ироничния ми тон, използва болезнения ми сарказъм, за да изрази своята лична позиция. Не в някаква съдебна зала, пред никакъв съдебен състав, а тук, на моята скромна публична стена.
Ден по-късно кафяво-вмирисани медии, които явно преглеждат детайлно моите постове и коментиращите под тях хора, излизат с донос срещу адвокат Левашки, който се бил държал просташки под пост на “видния колумнист на “Дневник”, занимавал се навремето с халтурата Замунда Банана Бенд”. Подминавам през смях този нескопосан опит на анонимните драскачи да ме засегнат и стигам до това, че Прокурватурата се самосезира след тези медийни публикации и пише на своя ръка донос, към Висшия Адвокатски Съвет, с препоръка адвокат Левашки да бъде наказан за обида срещу прокурорите, в коментар под поста на някакъв си там, тоест аз.
Тук почти да се полаская, но се сещам за една случка от 2013. Тогава чух с ушите си в един запис как бившият премиер Борисов нарича зам.градският прокурор на София - Божидар Джамбазов - “педе*аст”. Чудех се защо тогава Прокурватурата изобщо не се засегна… Но сега почвам да разбирам. Тя е развила своята обидчивост чак сега. Доказателство за това е, че аз си позволих да прекръстя тази институция на Прокурватура още през 2014 (прилагам снимка 1), а тя чак сега се обиди. Освен това по-късно нарекох същата престъпна организирана група Копойратура (снимка 2), че дори и съвсем точното ПИКоратура (снимка 3), но тя сякаш чакаше някой известен адвокат да повтори някой каламбур, за да се изчерви от възмущение. Горката, измъчила се е.
Истината е, че най-голямата обида е да наречем тази институция просто ПРОКУРАТУРА. Защото в България от години това е цинична дума.
 
   Автор: Радослав Бимбалов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.