Бимбалов: Главният Мъпет, без каскет, се носеше в нагла безтегловност

Бимбалов: Главният Мъпет, без каскет, се носеше в нагла безтегловност
20-08-2021г.
27
Гост-автор
ГЛАВНИЯТ МЪПЕТ Ако сте гледали поне веднъж „Прасета в космоса“, не си пускайте „Гешев в парламента“. Същото е. Главният Мъпет, без каскет, се носеше в нагла безтегловност. Водеше разговор предимно със себе си, превъзбуден от собствения си носов тембър, с който каканиже низости в ритъма на равноделна недодялана безотговорност. Ако трябва да предам с едно изречение какво каза Гешев, то това изречение ще звучи така:
 

Главният Мъпет си прекъснал отпуската, за да отиде на служебна командировка, но тя пропаднала и затова се появил в парламента, където обаче повече няма да ходи, защото ще се оплаче на Конституционния съд, въпреки че няма никакъв проблем да се среща с депутатите да си говорят за всичко, но не и за работата на прокуратурата, защото всъщност той не може да се меси в работата на прокурорите, а само им е административен началник, тоест идея си няма какво правят прокурорите, затова бил гледал това видео за полицейското насилие оня ден, заедно с нас, тоест е като нас – обикновен идиот, но неясно как се бори с най-злия череп в държавата, заради което се налага да го охраняваме непрекъснато, но ако искаме може да спрем, щото той получавал достатъчно пари от нас и може да си плаща сам за охраната.


Знам, нямахте търпение да дойде точката. Истината е, че този разговор в парламента съвсем не постави никаква точка в борбата с безочието и недосегаемостта на един овластен, опасен мъпет. Парламентаризмът беше унизен публично от Гешев и за мое огромно съжаление никой от присъстващите депутати не успя да го спре. Някои от тях имаха задача да го пазят, естествено. Но не е само това. Очевидно е, че Главният Мъпет на републиката е прекалено дебелокож за изнежените юридически пръсти на новите ни политици. Но те са длъжни да направят всичко по силите си да го отскубнат. От гърлото ни.

    Автор: Радослав Бимбалов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.