Бих сложил на профилната си снимка единствено и само българското знаме

Бих сложил на профилната си снимка единствено и само българското знаме
27-02-2022г.
339
Гост-автор

Автор: Филипина Цонева

За разлика от мнозина тук, аз няма да сложа украински флаг на снимката си. Гледам, фейсът се наводни със знамената на Украйна, а много от сложилите жълтия и синия цвят в профила си до вчера не знаеха дори къде се намира на картата. 
 
Бих сложил на профилната си снимка единствено и само българското знаме! 
 
Като сме солидарни с едните страдащи, нека бъдем солидарни и с другите, защото войната е зло за всички, а всички сме хора.
 
Днес агресорът е Путин, до онзи ден (и все още) по разни точки по света бяха американците, а в Донбас, където днес се разиграват военните действия, украинската армия безмилостно избиваше години наред жени и деца руснаци. Тогава обаче всички дружно си затваряха очите, защото тези "не бяха от наш'те". Наистина е време за повече смирение и за по-малко лицемерие!
 
Войната има само едно лице, и то е грозно и отвратително. Но нека проявяваме състрадание към всички пострадали хора, от всички страни в даден конфликт, а не само към онези, които са "по-наши" от другите, които пък са "по-чужди", защото конюнктурата така диктува в момента!
 
Нека със същата смелост, с която слагаме чуждото знаме, да слагаме до снимките си, но и в сърцата си, в още по-голяма степен нашето, българското, защото май през последните години забравихме кое е нашето знаме, коя е нашата народност и на чия единствена родина ние сме деца!
 
А мирът и обичта към ближния нямат цвят или знаме!
 
Не може да ти пука за убито украинско дете, а да не ти пука за убито руско дете например. Защото ако е така, всичко това е чиста проба лицемерие!
 
НЕ на войната!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.