Безпаметен е жестока диагноза.

Безпаметен е жестока диагноза.
16-05-2021г.
40
Гост-автор

Автор: Славян Николов

Паметник произлиза от памет.
 
Безпаметен е жестока диагноза. Почти идиот.
 
Който руши паметници, той лишава народа от памет и видиотява улицата. Вероятно това е целта на група десни талибани, подстрекавани от СДС. Решили те, че Паметникът на Съветската армия в София и на Альоша в Пловдив трябва да бъдат премахнати. Така ще се забрави кои срещу кого и за какво са воювали през Втората световна война. Германците ще бъдат оневинени, руснаците - развенчани, а инициаторите на разрухата - поощрени.
 
Храм - паметникът ‘’ Свети Александър Невски “ пък е символ на признателността на българския народ към освободителите. Той няма как да бъде разрушен, но за да се заличи паметта кой от какво ни е избавил, трябва поне да бъде преименуван. И инджевците предлагат да се заличи името, с което е осветена и благословена Патриаршеската катедрала.
 
Стига безумия !
 
Няма да позволим паметници да бъдат унищожавани, светини да бъдат прекръщавани, паметта ни да бъде заличавана, историята ни да бъде подменяна. Това вървя 30 години и нищо добро не ни донесе. Ако не спрем истерията, утре ще горят книги и хора. Има такива примери от по-напреднали във видиотяването страни.
 
Време е да спрем разрухата !
Време е започнем да градим !
 
Национален инициативен комитет за опазване на паметниците и националната памет.
За комитета :

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.