Без ярки звезди в предизборния небосклон. Защо така?

Без ярки звезди в предизборния небосклон. Защо така?
07-07-2021г.
20
Гост-автор
Не виждам ярки звезди в предизборния небосклон. Защо така? На предишни избори блестяха небесни тела като Николай Бареков, Яне Янев, Павел Шопов, Веселин Марешки, Валери Симеонов. Джамбазки подскачаше, Андрей Слабаков пръскаше сурова мъжественост. Техните припламвания и водопади от красиви думи стопляха избирателя.
Сега някак е скучно. Звездата на Волен Сидеров едва мъждука на хоризонта, нищо заслепяващо не се ражда от бледото му втренчено присъствие в телевизиите. Марешки изчезна без следа, погнат от правосъдието, Валери Симеонов също е тихичък, а хазартът, който той се заканваше да изкорени, блика на талази от всяка обществена дупка.
Бледо е някак, скучно. Мая Манолова си я знаем, Таня Дончева - също. За Корнелия - да не говорим. Жан Виденов остана сянка от миналото, нищо че се кани пак да е в политическия оборот. Слави Трифонов не тръсна поне една бомба досега.
Дори ББ не може да съживи предизборната картина с жалейките как го гонят, мразят, а той геройски не се дава. Дани Митов мъждука, на Томето Биков май му дръпнаха микрофона и сигурно пръска хапливост само сред своите. На тях пък не им пука.
Ако не е Недялко с гръмовните разкрития на неговия ПИК и любимият му кандидат-президент Стъки с нелепите приказки, драгият суверен съвсем ще се е оклюмал.
А аз си мисля, как ли ще се чувствам, ако имам президент с изтънченото име Стъки.
 
    Автор: Светла Бъчварова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.