Береану: Казионните медии бяха спрели да питат. Когато Сачева се сблъска с истински журналист, изпадна в паника

Береану: Казионните медии бяха спрели да питат. Когато Сачева се сблъска с истински журналист, изпадна в паника
29-07-2021г.
34
Гост-автор
Бяхме свикнали едни хора да излизат и да говорят колко са велики. Казионните медии дори бяха спрели да задават въпроси, защото няма смисъл. Хора като Сачева, които изведнъж се сблъскваха с истински журналисти, изпадаха в паника. Един британски журналист я накара да гледа ококорено. Тя беше свикнала по друг начин. Министър от служебния кабинет сега няма да има този проблем, защото не използва техния език, а се опитва да контактува нормално.
 

Това коментира пред 7/8 TV журналистът Владимир Береану.

 

„Икономиката не се срина, защото Бойко не управлява, нали? Той вече изпадна в една весела истерия. Той е едно шоу. Ходи по села, където кметовете са от ГЕРБ, събера някаква агитка, изтъпанчва се и изнася лекции. Уж говори на народа, но говори на камерата на Севда. Всичко е разиграно в един смешен стил, непрекъснато скача от тема в тема, точно както му тече и мисълта“, коментира той.

 

„Отиване на следващи избори не е проблем от гледна точка на демокрацията. Въпросът е, че у нас това няма да се приеме добре. Избирателите вече са изморени и искат да има нормалност, особено след като служебното правителство направи най-важната стъпка. То доказа, че управлението на една страна като България не е чак толкова сложно. Доказаха още, че министрите могат да говорят по нормален начин, така че хората да разбират“, обясни Береану.

 

Според него хубавото в сегашния парламент е, че има пет партии, които вкупом са се обявили срещу шестата.

 

„Това дава някаква основа тези партии а могат да бистрят и да контактуват. Най-важното е, че шестата е тотално изключена от всякаква възможност да се добере до каквато и да е власт и то вероятно завинаги. Другото важно е, че основната цел наистина трябва да бъде съставяне на правителство“, отбеляза журналистът.

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.