Белстойнев, ти си насилник, ако ще три съда да те оправдаят! Ти биеш жени, кандидат кмете!

Белстойнев, ти си насилник, ако ще три съда да те оправдаят! Ти биеш жени, кандидат кмете!
04-11-2020г.
12
Гост-автор
Днес една българска съдийка обяви за невинен мъж, който на публично място, в следобедните часове на един бял ден, в град Самоков, преби една жена!
 
За побоя има видеозапис от случайни камери, на който всичко се вижда с подробности. Делото е държавно - държавата съди въпросния мъж, защото той не е кой да е. Казва се Христо Белстойнев, бивш заместник прокурор на Самоков, изпълнявал точно тази длъжност към момента на побоя. Заради него е порицан от колегията, свален от длъжност и съден от държавата. Е, междувременно си подновил адвокатската практика! И пак междувременно се гласи да е кандидат за кмет на Самоков! Така да се каже, човекът си има планове и очевидно начини и хора, които да му разчистват пътя, дори и когато е пребил четиресет и малко килограмова жена на улицата!
Причината да я пребие е банална като полицейска сводка - имали едногодишна връзка и след раздялата им той й е дължал пари, които тя си е поискала. Не й ги е върнал, разбира се. Но я е пребил, за да не смее да си ги иска! При това така "мъжката", че тя да трябва да се обажда на 112 и да лежи в болница след това... С ритници, плесници и отвратителни думи...
 
Днес съдийката Мина Мумджиева обаче обяви пребилият жената Христо Белстойнев за невинен! Нямат значение записите, няма значение какво се вижда и какво е доказано - той е невинен! Вероятно това, което е на записа, някак магически става невидимо и без значение! Или пък друго - съдийката Мина Мумджиева не отсъжда според очеизбождащи доказателства, а според... обработена съвест?! Напук на очакванията на прокурора, на защитата на пребитата (адвокат Марковски), на всеки нормален човек с някакъв вид логическо мислене и чувство за справедливост!
 
Аз познавам жената жертва на поредния овластен самозабравил се човек с поведение на мутра в лицето на Христо Белстойнев. Познавам я, защото работим заедно по един проект, свързан с домашното насилие - какъв парадокс само! А днес съдът в лицето на съдия Мина Мумджиева пренебрегна всичко, което й се е случило и въпреки всички възможни зоказателства за упражнено насилие, нарече биячът НЕВИНЕН! На практика това означава, че утре всеки може да набие всеки и дори запис от този бой може да не доказва, че такъв бой е имало! Разбирате ли за каква наглост става дума? За всички съпътстващи лъжи и измислени обвинения на въпросния Белстойнев ще разкажа допълнително - то е за книга, за филм! И се нарича "упражняване на насилие над жертвата, чрез възползване от и използване на съдебната система"!
 
Днес съдът начело със съдия Мумджиева на свой ред насили една жена, която потърси утеха от насилие именно в него! Не й стига боят! Не й стигат заплахите! Не й стига унижението от властимащия, който се опитва да я смаже както психически, така и финансово, като непрекъснато измисля нови и нови дела, на които да я привиква, съчинявайки абсурдни обвинения и разчитайки на лъжесвидетели! Днес съдия Мумджиева помогна на тази жена да се почувства напълно беззащитна и уязвима, напълно изоставена от държавата и правната защита. Днес съдия Мумджиева и гражданинът Белстойнев, който се гласи да се кандидатира за кмет, нагледно показаха как може да работи правната система, когато от нея се възползват нечестни хора. И аз не знам как да нарека това. Зависимости? Корупция?...
 
Малко е да се каже, че съм бясна! Но едно е сигурно - ще положа всичките си усилия на човек, гражданин и журналист да следя този случай до последния му ден и да се боря правдата да възтържествува! Знам, че българският съд не е Мумджиева и Белстойнев! Вярвам, че правото и истината винаги възтържествуват, каквото и да се случва! И лично няма да допусна някой така да се гаври с една невинна, уязвена и толкова нечестно ранена от системата жена!
 
Белстойнев, ти си насилник, ако ще три съда да те оправдаят! Ти биеш жени, кандидат кмете! Ти лъжеш, адвокате! Аз го знам, но и ти си го знаеш!
 
Госпожо Мумджиева, как ще спите тази нощ?! Как ще се погледнете утре в огледалото? Какво ще кажете на децата си? Ако утре някой така пребие дъщеря ви, пак ли ще го оневините, поради липса на доказателства и защото е пуснал сълза от разкаяние в съдебна зала?! И ако имате записи от побоя, как ще ги обясните - като инсценировка, като недоразумение, като фалшива новина?!
 
Силно се надявам никога да не отсъждате нищо повече, защото аршинът Ви явно е неточен!
 
А иначе... Иначе извън емоциите ще се върви на следваща инстанция, разбира се. Защото не всички съдии са загубили съвест. Че българският съд може да отсъжда честно, имаме доказателства всички! Аз пък съвсем пресни и съвсем лични. Затова и се надявам правото да възтържествува и един насилник да си получи заслуженото! Иначе такива не само ще ни бият и заплашват, но и ще ни репресират, защото ще стават кметове, заместник градски прокурори, прокурори... Бияч, който държи правото в ръцете си! И има правото да го раздава...
Зловещ абсурд! Няма да спра да говоря и да следя този случай! Призовавам и колегите си да го направят!
Иначе ставаме съучастници.
 
Автор: Мария Касимова-Моасе
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.