Балотажът за София е дестилирано проявление на новото разделение

Балотажът за София е дестилирано проявление на новото разделение
02-11-2023г.
0
Стоян Панчев

Подигравките към доскорошните десни заради подкрепата им към наследник на ДС и комунистическия режим не са съвсем честни, ако човек разбира теорията на пренареждането. 
Да, изглежда шокиращо, дори смешно, че за месец-два дихателите за историческа справедливост се обърнаха на 180 градуса (дори великият Костов се отказа от скептицизма си отпреди две седмици и прегърна Терзиев). Но това е нормално за времена на отпадане на старата основна разделителна линия и установяване на новата. 
За повечето политически активни, спорът комунизъм срещу капитализъм и всичките му проявления е приключил. По същия начин, по който и бандистването на mafiqta се изпари във въздуха за умнокрасивия електорат (след като волята на хегемона го изискваше), така става и с желанието за лустрация до девето коляно. 
Да, имаме бежанци от този процес, те подкрепиха Вили Лилков и дадоха картината на разцепването в коалицията между жълтопаветния либерал и стария антикомунист.
Балотажът за София е дестилирано проявление на новото разделение - затова се говори за Крим и еврото, а не за улиците и градския транспорт. Не икономическите бъртвежи докараха Григорова до финалната права, а това че успя най-убедително да заеме позицията "против" кандидата на глобалисткото умнокрасиво статукво. 
Същото може да и спечели кметското място в неделя и очевидно, нейният екип го знае или поне усеща добре. 
Движим се напълно по модела и времето нас обръща.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.