Байдън избра трансджендър за зам.-министър на здравеопазването

Байдън избра трансджендър за зам.-министър на здравеопазването
19-01-2021г.
42
Гост-автор

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви във вторник, 19 януари, че е номинирал за заместник-министър на здравеопазването Рейчъл Левин, транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия, понастоящем директор на здравеопазването в щата Пенсилвания, което е "исторически" прецедент, пише "Фигаро".


"Тя представлява исторически и висококвалифициран избор за подпомагане на здравните политики на нашата администрация", пише Джо Байдън, който ще стане 46-ият президент на САЩ в сряда. Рейчъл Левин "ще донесе силното лидерство и ключовия опит, от който се нуждаем, за да преведем хората през тази пандемия, независимо откъде идват, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане" той добави.


Понастоящем директор на здравеопазването в щата Пенсилвания и университетски професор по педиатрия и психиатрия, Рейчъл Левинн, "ще бъде първият открито транссексуален федерален служител, който ще бъде утвърден от Сената на САЩ", обяви екипът на Джо Байдън. Демократите ще поемат контрола над Горната камара на Конгреса тази седмица, която трябва да потвърди назначенията на президента.

Досегашният президент Доналд Тръмп беше критикуват заради своято политика спрямо трансджендъри- През 2017 г. той забрани на трансджендъри да служат в американската армия. В крайна сметка, през 2018 г. Пентагонът разреши на трансджендърите да служат в армията, при условия, че отговарят на определени физически и медицински критерии, припомня "Фигаро". 

  Източник: glasove

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.