Атанас Чобанов за заплахата срещу него

Атанас Чобанов за заплахата срещу него
07-02-2022г.
95
Гост-автор
Преди един месец по това време към обед ми се обади политически съветник от посолството на САЩ в София. Каза ми, че посолството има достоверна информация за неминуема заплаха от физическо посегателство срещу мен. Каза ми, че опасността идва от България.
До момента нямам данни българската държава да е неутрализирала тази заплаха. В Брюксел разговарях със шефката на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова. Според нея информацията за заплахата не била достоверна. Изпратих на Бориславова запис от разговора с посолството, в който се чува ясно: we need to inform you that the US embassy received CREDIBLE information regarding an imminent threat. Отговор не получих.
Свикнах вече, че на властта, която е дала заявка за нулева корупция ѝ е trans penis за журналистите, които разкриват реалната корупция и стават мишени за отстрел. Аз и колегата Димитър Стоянов се пазим сами както можем с помощ от колеги от международни журналистически организации.
Ако искате да ни дадете едно рамо, можете да споделите разследването, върху което работехме когато се получи информацията за заплахата.
   
   Автор: Атанас Чобанов, BIRD

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.