Арести по време на литургия

Арести по време на литургия
09-02-2022г.
65
Гост-автор
Пърт, Австралия. Полицията нахлу по време на Светата Литургия, заплашвайки с арести хора, които не носят правилно маски или не предоставят моментално удостоверения за ваксинация.
Дори през Втората Световна литургиите в Европа не биват прекъсвани по време на сигнал за бомбардировка. В обсадената през 1939-та Варшава литургията продължа буквално, докато боевете се водят през няколко улици. Цивилизацията се основава на свещеното, на своята метафизична рамка, през което легитимира властта си. Рамката, която я държи на място. Дивашката варваризация на Западния свят, която наблюдаваме в момента, е директно следствие от отхвърлянето на нейната досегашна метафизична рамка - християнската.
Новата е тази на "Свещената Детегледачка" - върховно божество, чиито "Свети Дух" въплъщава едновременно държавата, корпорациите и културата, направлявайки ръката им към това да се грижат за всеки аспект от човешкия живот на гражданите си, дори ако е против волята им. Единствените граждани, чиито животи не само, че не са за спасяване, ами дори са считани за нищожни, са тези на деца в утробата.
Иронично, но докато "Свещената Детегледачка" превръща цялото общество в детска градина, а възрастните третира като непокорни деца, на които трябва да се прави забележка, когато говорят "лоши думички" или не си носят правилно маската, тя третира самите, истински деца, като паразит, който може да бъде евтаназиран в утробата, или като животно, което може да бъде затворено у дома пред Zoom, където да прекара най-хубавите, активни и формиращи години от детството си в "онлайн обучение".
    Автор: Кристиян Шкварек, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.