Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП

Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП
09-02-2021г.
15

Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП, каза пред БНР депутатът и член на Националния съвет на БСП Антон Кутев. Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма как да стои, категоричен е той. В предаването „Преди всички“ Кутев посочи, че по принципни въпроси позициите на двете политически сили са коренно различни.

Президентът не е избързал със заявяването на своята кандидатура за втори мандат, смята Антон Кутев, за когото „тази кандидатура е безспорна“. По думите му масовата подкрепа в БСП е за неговата кандидатура, а ръководството „сигурно има тактически планове“ и затова изчаква.

Не виждам в БСП някой да има сериозни колебания относно подкрепата, изтъкна Кутев. „Огромното мнозинство от членовете на БСП са за президента.“

„Нещата са на масата и не виждам какво може да загуби БСП от това“, допълни той.

Отговорностите на здравния министър не са да следи тийнейджърите какво правят, а да си свърши работата с ваксините, коментира Антон Кутев по повод на казуса с непълнолетния син на президента и съобщението за участието му в събиране в нарушение на противоепидемичните мерки.

„Този смел господин изведнъж се оказа, че е запознат с това в коя градинка кое дете пие бира, а не ми е обяснил още защо ваксините ги няма.“

 

Антон Кутев смята, че споровете в БСП по листите за предстоящите парламентарни избори не са били „на идеологическа и смислена основа, а по процедурата“ и допълни, че „някои хора твърде много се увличат по процедурите“.

„Политиката в България има странна особеност – все повече опростяваме механизмите. Политиката е изключително професионална дейност, в която не може всеки. Ние се опитваме като общество през последните години да вкарваме хора, които са абсолютно нелепи за местата, които заемат“, подчерта Кутев.

От 30 водачи на листи 20 са над 50-годишни – там сериозно подмладяване няма, но председателят на партията иска да работи с по-млади хора, обясни той.  

Кутев определи като рисковано поставянето на хора от гражданската квота на второ място в листите, визирайки София, Пловдив, Перник и Видин. В по-къси листи като видинската и пернишката това лишава местната организация от представителство, допълни той.

„Като в листата нямаш местен, как мотивираш хората да участват? Трябва да се вложат особени усилия в тези райони, където на второ място има гражданска квота.“

   Източник: БНР

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.