Анна Цолова: Преди 8 години попитах кой предложи Пеевски и „столчето ми остана празно“

Анна Цолова: Преди 8 години попитах кой предложи Пеевски и „столчето ми остана празно“
14-06-2021г.
24
Гост-автор
Припомниха ми, че на този ден, преди 8 години избраха Пеевски за шеф на ДАНС.
Два дни по-късно в студиото на сутрешния блок на бтв зададохме въпроса „Кой предложи Пеевски?“ на тогавашния премиер Пламен Орешарски. След това въпросът #КОЙ се превърна в символ протестите през лятото на 2013 г. Стана метафора на овладяването на България и заживя свой живот. Малко по-късно сутрешния блок на бтв спря излъчването си за повече от месец и аз се разделих с телевизията.
И понеже смятах, че въпросът КОЙ? е много важен, не спрях да го задавам, в различните му форми и нюанси и в ефира на Нова тв. Такива въпроси получаваха и Бойко Борисов, и Цв. Цветанов , и ДПС, и БСП, и всякакви патерици...После „столчето ми остана празно“.
Чувам, че през изминалите две седмици името на Пеевски се споменава в големите тв студиа не само като „най-големия дарител“, а и по темите, за които трябваше да се пита и в последните 3-4 години. Пита се и се разказва не по същество и без подробности, но все пак. Изглежда вече е по-лесно да се споменава това име.
Пиша това, защото въпросът Кой? е все още актуален. КОЙ? В неговите различи форми и прояви.
Ще има ли нов Кой или нищо не се е променило? Или старият ще запее нова песен? Или ще слушаме същата песен, но от други изпълнители? Или няма да има Кой?
Без честни журналисти и независими медии няма да получим отговорите на тези въпроси.
Да си пожелаем въпроси и отговори.
ПП. Спомних си, че въпросът Кой? беше и постоянна част от декора ни.           </div>
          <div class=

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.