Ангел Кунчев: В ”Пирогов” санитар поручава 3000 лв. А в момента се търсят 80 санитари

Ангел Кунчев: В ”Пирогов” санитар поручава 3000 лв. А в момента се търсят 80 санитари
25-11-2020г.
34
Гост-автор

Нашето виждане е, че ако сработят мерките и успеем да постигнем дори задържане  на растежа на заболеваемостта, ще дадем възможност на хората да посрещнат празниците.

При добро спазване на мерките, вероятността да се случи е голяма. Искаме да запазим максимално работните места. Много е трудно. Гърция, с която имаме сходни резултати, е след нас на заболеваемост. Ефектът от мерките са след 10-я ден. Дори да постигнем плато, това ще е успех.

Пролетта почни нямаше вълна. Тези, които не въведоха мерки, платиха жестоко. Ние не можем да ограничим докрай една въздушно-капкова инфекция. При Ковид има по-висока смъртност. Не зная защо се сравнява с грипа. Той е значително по-тежък от него. Един носител може да заради 10-12 души.

Върху прастмаса вирусът се задържа по-дълго, отколкото върху метал. Ултравиолетовата светлина го убива за минути. При 99 процента от случаите се заразяваме с разговор. Водещ е въздушно-капковия механизъм.

Ние говорим за три седмици, не говорим за месец. Децата станаха сериозен разпространител на заболяването. Този вирус щади децата. Те пренасят заразата. И сега половината от децата не учат в училище. Много хора си мислят, че ще остана ли без работя. Ние знаем това, но при медицината се опираме на факти. Не може всеки ден да губим по 200 човека и да не реагираме.

Видя се кой може да помогне от лекарите и кои да останат по-настрани. Трябва да се направят изводи след пандемията.

Източник: ФрогНюз

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.