Ангел Джамбазки внесе предложние в НС за доброволни отряди.

Ангел Джамбазки внесе предложние в НС за  доброволни отряди.
18-08-2021г.
23
Гост-автор
Ангел Джамбазки внесе днес в деловодството на Народното събрание предложения, касаещи темата, свързана с доброволните отряди. Идеята за доброволните отряди е стар проект на ВМРО и бе част и от програмата и приоритетите на Организацията в 43-ото и 44-ото НС. Мотивите за предложението са задаващата се мигрантска криза, необходимостта от защита и охрана на българската държавна граница, както и все по-належащата нужда за подпомагане на пожарникарите и горските служители при гасенето на пожари.
Дори няма да коментирам "за" или "против", само ще ви изброя няколко факта, а вие сами ще прецените дали органите на реда са в състояние сами да се справят с прииждащите мигранти:
1. Войната в Сирия довя към Европа, включително и у нас, хиляди мигранти, които се представяха за сирийци.
2. Както и тогава, но още повече към момента, преобладават младите мъже - без образование, радикално настроени, без да знаят друг език освен родния им, със специфично отношение и поведение към жените.
3. Центърът във "Военна рампа" има договорни отношения с „Втора МБАЛ-София“ за изследване на костната система за установяване на реалната възраст на съмнителни, представящи се за непълнолетни чужденци. За настоящата година са изследвани 40 лица и САМО 4 от тях са били на възраст под 18 години!
4. След като сте прочели точка 3, предполагам по-добре ще осмислите какво ви говори следващото изречение: по данни на ръководството на ПМЗ "Военна рампа“ в периода от 1 януари 2021 г. до 11 август 2021 г. са били регистрирани 1005 деца-бежанци, а самоволно напусналите са 784. Всички са обявени за издирване, като намерени са САМО две от тях.
5. Западни експерти твърдят, че една трета от човешкия поток по някакъв начин е свързана с радикални организации.
6. Само до август, гранична полиция е заловила над 1200 нелегални мигранти при опити да преминат границите на страната ни, а през първата седмица на този месец по границите на страната са заловени 134 нелегални мигранти, като преобладават младите афганистанци от мъжки пол.
7. Всички центрове за бежанци в България са препълнени. И в трите лагера - Любимец, Пъстрогор и Бусманци, които са с капацитет по 350 места, вече са настанени над 650 души във всеки
8. Близо 4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ! нелегални мигранти са били задържани на влизане в страната спрямо миналата година
9. Профилът на новите мигранти от Афганистан е предимно млади мъже на възраст 13-18 г и без образование
10. Присъствието на мигранти, което отдавна е съсредоточено основно около булевард "Мария Луиза" и, което присъствие сега най-малкото ще се утрои, прави и без това опасния район, критичен за по-млади жени и момичета.
Ще ви цитирам и САМО няколко случая от последните години, свързани с мигранти (кражбите и по-дребните престъпления дори не коментирам):
„Непълнолетни мигранти изнасилиха дете от дом в София”
„Алжирски бежанец изнасили момиче в София”
„Бежанец изнасили и ограби момиче в София, заплашвайки я със счупено стъкло от бутилка”
„Арестуваха сириец, пребил и изнасилил момиче в София”
„29-годишен мъж със статут на кандидат бежанец изнасили млада жена в „Толстой”
 
   Автор: Виктория Георгиева, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.