Андрей Райчев: Протестът може да стане по-малък, но по-страшен

Андрей Райчев: Протестът може да стане по-малък, но по-страшен
03-09-2020г.
1
Лентата

„Ако те си представят, че няма да се събират хората на площада, че нещо са спечелили – бъркат. Има огромно количество хора, които започват да ги ненавиждат. И отиваме в една ситуация, която си спомняме от 90-те години – на омраза.“

Предстои да се разделим, доскоро се деляхме на червени и сини, вчера не видях следа от това, ще има нова подялба, посочи Райчев, според когото е важно кризата да бъде овладяна, преди да премине в „страшна злоба“. Нажежава се, протестът беше усмихнат, а след вчера вече не само не е усмихнат, а е окървавен, подчерта социологът.

Социологът сравни вчерашното насилие на протестите и втвърдения подход на премиера със скандалите в едно семейство, които обаче с един шамар преминават в съвсем различна фаза. „Като си ударил един път жената, нещата стават други.“

„Защо Борисов реши да направи това не мога да ви кажа. Той не е такъв, не беше такъв. Миналия път при първата кръв подаде оставка и каза – няма да управлявам страна, в която се бием“, припомни Андрей Райчев.

Според социолога премиерът Бойко Борисов се е „заплел в една битка с президента“, която по думите му е „съвършено излишна“. Имаме не криза между две партии, а между две институции, а това е опасно, посочи Райчев.

Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

 

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.