Андрей Ковачев: Моите най-искрени поздравления за премиера Заев и за лидера на опозицията Мицковски!

Андрей Ковачев: Моите най-искрени поздравления за премиера Заев и за лидера на опозицията Мицковски!
01-04-2021г.
10
Гост-автор
Моите най-искрени поздравления за премиера Заев и за лидера на опозицията Мицковски! Истински европейски лидери!
Току що научавам, че в следствие на тяхната среща от онзи ден, правителството на РСМ е взело решение да приеме и въведе в учебниците, считано от днес 1-ви април, че общоприетите дефиниции от световната историография ще бъдат възприети и приложени и за вътрешна официална употреба, както и че историческите факти няма да бъдат повече фалшифицирани, изкривявани, прикривани и интерпретирани. Според това решение на правителството, Цар Самуил ще бъде признат за Цар на българите, Братя Миладинови, Григор Пърличев, Кузман Шапкарев, Райко Жинзифов и всички останали възрожденци от 19-ти век, обявени за етнически българи, творили и наричали езика си български. Радва ме и факта, че по изричното настояване на г-н Мицковски, лидер на ДПМНЕ ("ВМРО") - правото на етническо самоопределение като българи на Гоце Делчев, Даме Груев, Христо Татарчев, Тодор Александров, Иван Михайлов и всички останали революционери на БМОРК, ТМОРО/ВМОРО/ВМРО ще е отчетено и признато, а почитането на сръбски празници или на четници, борили се срещу историческото ВМРО преустановено.
Заслужава похвала и категоричното разграничаване на премиера Заев, както от "словенския мозъчен тръст" ИФИМЕС и заклеймяването му като проводник на старата Дълбока югославска държава, така и твърдият ангажимент за преустановяване на всички негативни медийни и лобистки кампании, както и операции на скопските тайни служби срещу и в България.
Не на последно място, приветствам и решението за преустановяване на използването на термина "български фашистки окупатор" и замяната му с термина "германски нацистки окупатор“ и временно назначената от него българска администрация, съставена главно от местни македонски българи. Решено е също, периодът "между двете световни войни" да бъде третиран като период на сръбската окупация. В същото време се отменя и празнуването на всенародния национален празник "първата пушка" и карнавалните възстановки на партизанските акции, което мен лично много ме радва. Това са огромни крачки в правилната посока!
Още веднъж поздравления за властите и за опозицията на Република Северна Македония за смелите и неизбежни решения да скъсат с наследството на комунизма и лъжите от Титова Югославия!
Пътят към ЕС е отворен! Заедно сме по-силни!
Сърдечна благодарност и към македонските медии, отразяващи това мое поздравление!
   Автор: Андрей Ковачев, фб
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.