АНАЛИТИКЪТ ЯКОВ КЕДМИ: САМО ЕДИН ПОДВОДЕН ЗАЛП С РАКЕТИ „ЦИРКОН” ЩЕ НЕУТРАЛИЗИРА НАТО ЗА 15 МИНУТИ

АНАЛИТИКЪТ ЯКОВ КЕДМИ: САМО ЕДИН ПОДВОДЕН ЗАЛП С РАКЕТИ „ЦИРКОН” ЩЕ НЕУТРАЛИЗИРА НАТО ЗА 15 МИНУТИ
27-01-2022г.
216
Гост-автор
По думите на Кедми Русия вече промени „правилата на играта” на световната арена, когато създаде хиперзвуково оръжие. Той отбеляза, че в случай на сериозен конфликт Москва може да използва тактическо ядрено оръжие срещу територията на САЩ или срещу някои обекти в Европа; така пише в ядрената доктрина. Но най-новите образци хиперзвукови ракети позволяват на Руската Федерация да отложи това действие само за краен случай.
Русия може да „неутрализира” НАТО и с конвенционално оръжие. С един залп от подводница с конвенционалните ракети „Циркон” може да унищожи всички електроцентрали в Британия. За 15 минути Великобритания ще бъде обезкръвена и няма може да съществува. И край. Няма електричество, и страната е ликвидирана. При това безкръвно...” – посочи Кедми в ефира на YouTube-канала ITON TV.
Аналитикът подчерта, че след такъв удар НАТО няма да представлява никаква заплаха. Т.е. сега на Русия са й нужни максимум 15 минути, за да порази всички цели на разстояние хиляди километра и противникът ще бъде разбит.
По-рано шефът на руското външно министерство Рябков заяви, че Русия има нужда от железни гаранции, че Украйна и Грузия никога няма да влязат в НАТО, предаде RT.
В ефира на телевизията „ТВ-Центр” Яков Кедми посочи, че преговорите за безопасността на Русия разкриха мащабите на отчаянието на САЩ. Вашингтон прикрива слабостта си зад илюзията за могъщество. Американците вече влязоха в конфликт с Китай и бяха принудени да бягат от Афганистан. Още едно поражение за тях ще бъде катастрофа.
Само с една фраза Кедми обясни положението на САЩ.
„Военната, политическата и икономическата мощ на САЩ е абсолютно „гола” и това го вижда целият свят, а те се опитват да прикрият тази голота и своята слабост...” – обясни аналитикът. По неговите думи днешната ситуация заставя Вашингтон да търси формулировка, с която да се договори с Москва без вреда за репутацията си.
Яков Кедми е служил в ЦАХАЛ, в танкови войски, където и е офицер разузнавач, участник във Войната на Съдния ден. Той се обучава в разузнавателна школа на специалните части; служи като началник на танков батальон.
След войната завършва химически факултет и други учебни заведения, работи в различни еврейски държавни органи.
През 1977 г. Яков Кедми получава длъжност в Бюрото по връзките – „Натив” („Път”), чиято основна задача е репатрация на евреи в Израел от Източна Европа, основно от Съветския съюз. През 1992 г. оглавява „Натив” и остава на този пост до 1999 г.
 
    Автор: Росица Тодорова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.