Американски анализатор: Кръвта на Украйна е по ръцете на САЩ и НАТО

Американски анализатор: Кръвта на Украйна е по ръцете на САЩ и НАТО
09-03-2022г.
110
Гост-автор

Вашингтон е създал настоящата криза в Украйна, за да отслаби Русия, както и целия нововъзникващ евразийски блок от държави. Това заяви американският политически анализатор Бил Дорес в интервю за иранското издание PressTV.

„Убеден съм, че Съединените щати са създали украинската криза, за да отслабят Русия, а с нея и целия постепенно зараждащ се евразийски икономически блок от държави“, казва Бил Дорес.

„Кръвта на Украйна е в ръцете на САЩ и НАТО", заяви той.

Дорес отбелязва, че американските политици преди това са гласували за войни в Ирак, Сирия, Йемен, Афганистан, Етиопия, Сомалия и други държави, които са довели до смъртта на милиони хора.

Говорейки за войната на Саудитска Арабия срещу Йемен, Дорес казва:

„Близо 400 000 души загинаха в тази война, спонсорирана от САЩ. Байдън обеща да сложи край на тази война, след като пое президентството, но той излъга."

Според Дорес началото на кризата в Украйна доведе до това, че акциите на военните, както и на енергийните компании, нараснаха в САЩ. Дорес също смята, че поради кризата Европа отново се „върна под петата на Вашингтон“, а Конгресът „имал причина да отхвърли отпускането на пари за нуждите на хората и да ги изразходва за военни нужди“.

Според анализатора американските политици не се интересуват от гражданите на Украйна и те се нуждаят от тях само като „пушечно месо в тяхната хибридна война срещу Русия, която също е прицелена срещу Китай, Боливия, Куба, Етиопия, Иран, Никарагуа, Сирия, Венецуела и Зимбабве – блок от държави, които търсят икономическа независимост от американските банки и монополи".

Дорес каза, че миналото лято САЩ и НАТО възродиха плана за присъединяване на Украйна към алианса, а на 17 февруари 2022 г. Пентагонът нареди на своите „украински наемници“ да започнат пълномащабна операция срещу ДНР и ЛНР.

„Те знаеха, че Русия ще трябва да реагира“, казва Дорес.

"Западните медии крият факта, че тази битка не е започнала миналата седмица. Тя тече осем години. Над 14 000 души загинаха във войната, отприщена от режима в Киев срещу предимно рускоговорящите Донецк и Луганск", смята той.

Той също така подчертава, че всичко започна през 2014 г., когато „преврат, организиран от посолството на САЩ, доведе до власт в Киев ултрадесен русофобски режим.

Говорейки за хода на руската специална операция, Дорес отбелязва:

„Руската военна операция е различна от американската инвазия в Ирак, подкрепена от Джо Байдън. Русия не унищожава водопречиствателни станции, електроцентрали, канализация, телефонни линии. Противно на необоснованите заглавия на западните медии, те унищожават военната инфраструктура.

Дорес завърши с призив за мир, разпускане на НАТО и необходимостта Русия, Украйна, ДНР и ЛНР да намерят свое собствено решение на масата за преговори.

„Русия не е наш враг. Хората в САЩ трябва да свалят от гърба си военната машина на Пентагона“, каза Дорес.

   Източник: pogled.info

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.