Аман от сценки от читалищни театри!

Аман от сценки от читалищни театри!
18-03-2022г.
76
Гост-автор

Автор: Димитър Атанасов, Фейсбук

Венета - и тя се появява в новините. Моли да не се занимават с нея и баща ѝ. Дали е била така емоционална и тогава, когато той е грабил, а тя с охота е харчила ресурсите, с които той я е сдобивал?
 
Ако не е споделял с нея, дали все пак не го е подсещала, че Божков трябва да плаща данъци? Че обществени поръчки за милиарди не се дават без търгове на приятелски фирми? Че не е гот да подаряваш колосални суми на Пеевски през разни схеми?
 
Мълчала ли си е или почти просълзена го е съветвала да не ощетява обществото? Нещо като: "Тате, тия пачки и кюлчета в чекмеджето сигурен ли си, че са от заплатата ти? Убеден ли си, че тия хора, дето разказваха детайли в Парламента, не говорят истината?".

Намирам тия въпроси за важни. Да се разхлипаш пред камера може да бъде и опит за емоционален шантаж. За печелене на подкрепа чрез показно страдание. За насаждане на вина на определени хора и институции пред публика, създавайки им имидж на насилници.

Ако утре полицията дойде вкъщи, няма да вдигна кръвно. Близките ми няма с хълцане да настояват да бъда оставен на мира. Нямам какво да крия. Не крада, не присвоявам. Всичко, с което разполагам, би могло да бъде доказано. Не се разтърсвам емоционално и когато ме спрат пътни полицаи - старая се да шофирам по правилата.

Аман от сценки от читалищни театри!

Аман от номера от дълбоката аграрна периферия!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.