Аман от профани и пейзани в тая България! Дръжте Ал Йо далеч от студентите!

Аман от профани и пейзани в тая България! Дръжте Ал Йо далеч от студентите!
23-08-2021г.
47
Гост-автор
Две изказвания ми направиха силно впечатление тия дни. Едното, на бившия ни премиерин Бойко, който публично заяви, че в красивите ни Родопи живеят 100% мюсюлмани. Второто - на евродепутата от ГЕРБ - СДС, известен като Ал Йо, който пък каза, че в боевете на Шипка не е имало руски войници, ами е имало украински войници.
Подминавам с пренебрежение първото изявление, на бившия ни премиерин. Той не само е прост, невежа, необразован, неграмотен и няма как да не говори глупости, защото е селски тарикат. Много ловък и печен в тарикатлъците.
Второто изявление, на Ал Йо, който е образован, завършил е някакъв университет, бил е и преподавател, беше депутат във ВНС, главен редактор на вестник, председател на парламента, посланик в две европейски столици, а сега е евродепутат. И този човек не знае, че по време на Руско - турската война през 1877 - 1878 г., известна в нашата история като Освободителна война, армията, която ни е отървала от османците, е Руската имперска армия, в която са воювали не само руснаци. Сражавали са се белоруси, украинци, запорожки и донски казаци, молдовци, казахи, азери, евенки, чукчи и др. народности, които са били в рамките на Руската империя, под флага на руския император. Имало е и финландци, и румънци, сърби, поляци, в т. ч. и български опълченци. Сражавал се е и един японски самурай. Ал Йо, като индивид с висше образование и преподавател на студенти, би трябвало да знае и познава тези исторически факти и да не се изказва по такъв профански начин, относно националния състав на войниците на ген. Столетов. Не знам дали Ал Йо прави разлика между кораба "Радецки" и генерал Радецки, но сериозно се питам дали прави тази разлика.
Аман от профани и пейзани в тая България! Дръжте Ал Йо далеч от студентите!
 
   Автор: Любо Кольовски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.