Алексей Пампоров: Ако има задкулисие, Трифонов щеше да чака мандата

Алексей Пампоров: Ако има задкулисие, Трифонов щеше да чака мандата
13-07-2021г.
58
Гост-автор
Ако има задкулисие, Слави Трифонов щеше да чака да му дойде мандатът и да се договаря. Напротив – той свали картите още в първия момент. Това заяви пред БНР социологът доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология към БАН. Според него ходът на Трифонов с ранното обявяване на проектокабинет е в отговор както на критиките, че много мълчи, така и на другите – че не може да намери подходящи кадри.
 

„Когато Трифонов номинира Антоанета Стефанова, се говореше, че трябва да видим политици с опит, сега включи политици с опит, но се пита защо е включил политици с опит“, изтъкна Пампоров. По думите му, „ако нямаше нито един от старите политици, щяхме да кажем, че всичките са без опит, ще удавят държавата, какъвто беше коментарът за служебния кабинет“.

 

„Нито една партийна формация няма хора с чисто минало и във всички партии има политически номади“, подчерта Алексей Пампоров.

 

„Не можем да отречем, че ДСБ беше част от статуквото. Сега се ребрандираха, нова коалиция, обединиха се с „Да, България“, и там има хора от статуквото. Христо Иванов беше министър на Бойко Борисов. За мен това е липса на морален интегритет. Непрекъснато всички критикуваме и търсим кирливи ризи.“

 

„Истината е, че мандатът на НДСВ не завърши добре заради собствения им капан, който си бяха заложили – да оправят България за 800 дни“, отбеляза Пампоров по повод препратките към това управление заради номинацията на Николай Василев за премиер.

 

Според Пампоров намаляването на броя на депутатите е едно от опасните неща, които „Има такъв народ“ предлага. Той вижда разминаване във вижданията на ДБ и ИТН за мажоритарния вот и за съдебна реформа, но и голямо припокриване в техните програми.

 

„Демократична България“ и Слави Трифонов говорят на различни езици. Аз продължавам да твърдя, че техните програми са идентични по отношение на социална политика, здравеопазване, зелена енергия, дигитално образование. Просто програмата на ДБ е написана на висок, брюкселски стил, често неразбираем за хората, докато Слави Трифонов говори с елементарни, ясни и кратки послания“, завърши той.

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.