Александър Симов: Аферите, които излизат наяве, са кошмарни, а прокуратурата е голяма черна дупка

Александър Симов: Аферите, които излизат наяве, са кошмарни, а прокуратурата е голяма черна дупка
16-06-2021г.
35
Гост-автор

"Аферите, които в момента излизат наяве, са кошмарни, а прокуратурата е като голяма черна дупка. Големият проблем на страната се нарича Иван Гешев. Как шефът на Правителствена болница, който живее в палат за 4 млн. евро и някои чиновници има такъв стандарт на живот? Тези хора живеят в своята паралелна държава необезпокоявани. Ние се борим за голяма промяна точно заради тези неща. На изборите на 11-ти юли или ще си затворим очите или ще създадем държава, която ще търси отговорност от такива хора. Зад БСП стоят хора, отдадени на битката срещу това статуквото. Свидетели сме каква медийна помия се изля върху нас, защото отказахме да се впишем в присъдружни партии край ГЕРБ. Без подкрепата на БСП никой не може да направи парламент", безкомпромисен бе в коментара си по отношение на днешните политически реалности по БСТВ в предаването „Лява политика“ Александър Симов – водач на листата на „БСП за България“ в област Враца.

Александър Симов, водач на листата на "БСП за България" във Враца: Левицата е битката за социално-икономическите права, за по-високи доходи и битката с бедността.

На въпроса дали подозира, че зад тези новосъздадени партии иска да управлява някой друг, Симов посочи: "Иска ми се да не е така, но подозренията ми стават все по-силни. Те не показват желание за промяна, ако го искаха щяха да направят опит за съставяне на работещо правителство. БСП е единствената партията, всичко останало са временни проектчета, в името на конкретни цели. Опитах се да прегледам част от идеите на ИТН, такъв бълвоч от разнопосочни идеи рядко съм срещал. Разговор между партиите означава те да представят конкретни идеи, за да можем ние да преценим какво и как може да подкрепим. Докато се отдават на самовглъбено мълчание няма как да има промяна в България и затова съм притеснен от поведението на ИТН. Започвам да смятам, че партията е телевизионно видение, но не и реална политическа партия“.

"Съвременните неолиберални капиталисти вече нямат усещане за държава и национална идентичност, нямат усещане за принадлежност. Ние сме българската левица, БСП - българската държава е много важна като активен помощник, когато говорим за битката за промяна на модела и трансформацията на тази система, не говорим за държавата на Бойко Борисов. Не приемам идеята за либерална левица, има всякакви фейсбук разбирачи, на които БСП все им е виновна, защото в техните очи е немодерна. Защо не е прогресивна? Защото "нямала позиция в защита на гей-парада". Никой истински социалист в България не съм чул да каже: "Давайте да отидем да тормозим различните". Истинският смисъл на левицата е битката за социално-икономическите права, за по-високи доходи и битката с бедността. Има мигове, в които всички като един стоманен юмрук се обединяват срещу БСП, защото ние сме единствената партия с реална социална база, тя не може да бъде заличена. БСП предлага различна визия за страната."

   Източник: GLASOVE

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.