Ако ви е еня за свободата...

Ако ви е еня за свободата...
09-01-2021г.
8
Гост-автор
ОТ СТЕНАТА НА ГЕОРГ ВАЛДЕРМАРК:
 
По време на четиригодишния мандат на Доналд Тръмп, много хора са ме питали, защо подкрепям толкова груб и некомпетентен политик, разрушаващ фундаментите на световната сигурност.
Винаги отговорът ми е бил един и същ: защото той е единствената преграда срещу тоталитарния бяс на прогресистите, които искат да ни отнемат свободата и да ни превърнат в бурмички в своята машинария.
Всеки помнещ комунизма би трябвало да има инстинкти за всичко това - цензурата, автоцензурата, новоговорът, тоталното обезсмисляне на публичното говорене и превръщането му в малоумен ритуал в прослава на доминиращата политическа идеология.
Никога не ми е хрумвало да забранявам на либералите, какво да говорят, просто съм се съпротивлявал колкото са ми били силите, на тяхното желание да ми го забранят на мен.
Е, Доналд Тръмп загуби. Нещо повече - опозори се поради личностните си дефицити и нежеланието си да приеме своята загуба с достойнство. И какво следва?
Скъпи мои приятели-либерали, ако въобще Ви е еня за свободата (в което отдавна не съм убеден), помислете, че:
- последната изборна година Google, Facebook, Twitter и пр. наложиха безпрецедентна цензура върху всяка положителна информация за американския президент;
- намесиха се брутално в изборния процес през последната седмица на кампанията, като отнеха достъпа до платформите си на водещо американско издание, каквото е New York Post, само защото си беше позволило да отрази компрометираща информация за конкурентния на Тръмп кандидат Байдън;
- отнеха достъпа на все още действащия президент Тръмп до социалните мрежи;
- Apple премахнаха апликацията на конкурентната им социална мрежа Parler, тъй като не налагала цензура на съдържанието си.
Това са само малка част от нещата, които се случиха напоследък. Към това, разбира се трябва да добавим и ентусиазма на същите тези мрежи от бруталното насилие на BLM, отнело живота на толкова много невинни хора.
 
Ето затова грубият, прост и некомпетентен президент Доналд Тръмп беше полезен. Той охраняваше свободата Ви - на тези, които го харесвате и на тези, които го мразите. Днес вече го няма.
Продължавайте да докладвате публикации, нарушаващи идеологическия Ви дневен ред, продължавайте да се радвате на цензурата, притискайте хората да говорят коректно спрямо Вашите идеологически постулати, забранявайте филми, книги, песни и картини...
Аз лично съм виждал как един такъв тоталитарен ред се срива за два месеца. Нищо не ми пречи да го видя отново.
доц. Петър Николов

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.