Ако не бяха социал- комунистите в България, нямаше и да помиришете за този празник мили другарки

Ако не бяха социал- комунистите в България,  нямаше и да помиришете за този празник мили другарки
08-03-2021г.
56
Гост-автор
Ако не бяха социал- комунистите в България, нямаше и да помиришете за този празник мили другарки, които след демокрацията се превърнахте в госпожици и дами !
Когато бях дете, този празник се честваше от достойни, работливи и верни на мъжете си жени, които отглеждаха децата си с любов и грижа и се стремяха да им подсигурят добро бъдеще, образование и живот, разбира се с помощта на социалистическа България!
Жени с чест, достойнство, морал, възпитание, притежаващи всички качества, за да бъдат наречени с думата жена! Честит празник на всички истински жени, но в това число не включвам надуваемите и силиконови мутреси, възпитани от демокрацията- SORRY ...
"След Октомврийската революция в Русия, от името на българските участнички във Втората международна конференция на жените-комунистки през 1920 г. в Москва, Ана Маймункова препоръчва Осми март за Международен ден на жената. През 1965 г. 8 март е обявен официално като неработен ден и празник на жената в СССР.
През 1965 г. 8 март е обявен официално като неработен ден и празник на жената в СССР. И днес денят е неработен в Русия.
В България Осми март първоначално се отбелязва с беседи в тесен кръг на социалисти през 1911 г., а през 1915 г. е първото публично честване.
Като общобългарски празник Осми март започва да се празнува след 9 септември 1944 г. Отначало по предприятия, заводи, учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот. След 1960 г. честването взема особено широки размери и става любим празник на жените от всички възрасти."
 
 Автор: Ива Иватта, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.