Ако гледате трите "национални" телевизии ще останете с впечатлението, че България е нападната и е във война.

Ако гледате трите
24-02-2022г.
59
Гост-автор

Ако гледате трите "национални" телевизии ще останете с впечатлението, че България е нападната и е във война.

Реших да ги изключа и да видя какво се случва по международните такива.

Тогава разбрах, че на територията на Украйна се водят военни действия и обстрел на военни цели. С оглед ситуацията там очаквано бе да се случи.

По интересната част е, че държавици като нашата, която още не е сформирала батальон, защото няма хора, пушки, велосипеди, а чертежите на старо желязо закъсняват, вместо да притихнат докато атовете се ритат и бурята отмине, изразяват позиции в подкрепа, осъждат и пишат декларацийки.

Всъщност притеснен съм и от факта, че харвърТският млад меринджей начело на "А" отбора на републиката каза, че има план "Б" за доставки на газ при форсмажорни обстоятелства!

Всъщност някой запита ли се, защо няма план "А", а се минава директно на "Б"?

Друг интересен въпрос е, всички тези наши управници, "специалисти" и коментатори, които се нтягат да се харесат на партньорите(шефовете) от НАТО, ЕС и САЩ, ще облекат ли униформи да попълнят батальона при нужда? Отговорът е НЕ!

И тук иде да се разбере, защо Швейцария е добре и подредена от десетилетия, защото може да си държи езика зад зъбите и да провежда добра национално отговорна политика. Както всъщност прави комшията Вучич, Орбан и Зоран Миланович(Хърватия).

Всъщност, когато стана конфликта в Косово и падаха бомби в Горна Баня и Трънско на власт бе един от коалиционните партньори управляващи сега и тогава даде коридор за бомбардировки официално на суверенна държава.

И се удряха болници, детски градини, посолства..... Уж хуманитарно с обеднен уран. Демократично така. Няма да се изненадам и сега да вземат глуповатото решение по един или друг начин да се включат в конфликта па макар и с полу-български батальон и чертежи на 8 самолета покосени от Ковид, както стана ясно по рано този месец......а цената пак ще я плащаме ние.

    Автор: Тихомир Валериев Василев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.