Ако беше "балкански тарикат" и "сръбски Андрешко", Джокович щеше да си купи сертификат за ваксинация.

Ако беше
08-01-2022г.
108
Гост-автор
1. Джокович получава официално медицинско освобождаване от задължението за ваксинация от австралийските власти. Процедурата за това е СЛЯПА, т.е. експертите, които са дали това освобождаване, не са знаели името на човека, на когото го дават. Процедурата включва два етапа на разглеждане на молбата за освобождаване от задължителна ваксинация, като на всеки етап оценката се прави от назначени от правителството на Австралия медицински експерти.
2. След като разбират, че са дали разрешение не на някой анонимник, а на Джокович - и че това ще е лош PR за тях - австралийците решават да му поставят капан. Нарочно искат да се качи на самолета и да пристигне в Австралия, за да могат да изиграят целия цирк със задържането му под въоръжена охрана и екстрадирането му. Чиста демонстрация на сила и на "мускули" от правителството.
3. Ако беше "балкански тарикат" и "сръбски Андрешко", Джокович щеше да си купи сертификат за ваксинация. Никой никога нямаше да разбере, че не е ваксиниран. Австралийците щяха да са доволни, дори да подозираха, че сертификатът е неистински - важното е, че е показал подчинение и че играе по правилата. Това е основната цел на всички "мерки".
4. Джокович е играл изцяло по закона и е спазвал всички законови процедури. Законът му позволява да кандидатства за такова разрешение, не сръбски лекари, а медицинските експерти на австралийското правителство са одобрили документите му, без да знаят, че става дума за Джокович. Новак е спазил и духа, и буквата на закона.
5. Специално за идиотите с "правилата трябва да се спазват и важат за всички": дори по време на сталинските чистки никой провинил се не е разстрелван на място и без процес. Винаги се е спазвала процедурата и буквата на закона, имало си е процес и т.н.
Но дори това не е толкова важно в случая, защото именно Джокович е човекът, който е спазвал правилата. Тези, които не спазват собствените си правила, са австралийското правителство, които първо му дават разрешение, после разбират, че това е Джокович и му отказват виза в пълен разрез със закона.
6. Късогледство е проблемът да се свързва с "австралийския ген" и с това, че са били бивша колония, Това, което се случва в Австралия (не само с Джокович), не е австралийска културна особеност, а е "културна особеност" на доминиращата света идеология - либерален глобализъм.
Сливането на политическата власт с корпоративната, монолитността на политическата класа ("всички големи партии, макар за пред обществото да симулират конкуренция и съперничество, на практика бранят едни и същи интереси), разрастването на силата и влиянието на правителството, системно ограничаване на свободите на хората - това са все основни характеристики на либералния глобализъм (а не на Австралия като култура).
7. Късогледство и признак на нивисок интелект е да се разглеждат Ковид политиките изолирано от останалите политически процеси. Това безцеремонно заграбване на власт и поругаване на принципите на демокрацията и индивидуалните свободи в името на "обществената сигурност" няма да свърши с Ковид. То ще намери своето още по-безцеремонно продължение в "борбата с климатичната катастрофа", "битката с езика на омразата" и т.н.
От тук нататък винаги ще има някоя "голяма глобална криза", която да оправдава засилващия се авторитаризъм и ограничаването на свободите на хората.
8. Нямам никакво намерение под този статус да споря с тъпаци, особено тъпаци от любимата ми порода - тъпаци с дипломи и илюзия за интелект. Няколко години в социалните мрежи са ме убедили, че няма сила, аргумент, факт или истина, която може да убеди дипломирания тъпак, че греши, просто защото за тия хора истината няма значение, за тях всичко винаги е било въпрос на его.
Те ще започнат да се усещат какво всъщност се случва, чак когато - с извинение - започнат тях лично да ги ебат в гъза. Ама дотогава с толкова "фистинг" и "форплей" може дори да им е харесало. Евентуално чак когато им забранят да ядат месо, отнемат им автомобилите и им забранят да ходят на екскурзии - "за да спасяват света и милиарди животи от климатична катастрофа", тогава тия тъпаци ще се усетят за какво става въпрос и ще им просветне нещо в кухите дипломирани кратуни.
Достоевски го е казал най-правилно: "Всеки носи отговорност пред всички хора за всички хора и за всичко". Дори и най-незначителният бг-тъпанар с профилна значка "Да България", който е доволен, че "балканският тарикат си е получил заслуженото", носи своята отговорност и принос за това света да става с една идея по-лошо място и да се мръдне с една педя в по-лоша посока.
 
   Автор: Тихомир Чергов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.