Акад. Дроздстой Стоянов: Престъпно е една цивилизация да бъде срутена по биомедицински мотиви

Акад. Дроздстой Стоянов: Престъпно е една цивилизация да бъде срутена по биомедицински мотиви
29-03-2021г.
32
Гост-автор
Между 12 и 18 години отнема възстановяването на един човек като физическа единица, ако бъде изгубен и това е доказано в епохи на войни. Обаче една цивилизация, която е градена 200 години върху идеите на Просвещението, на свободния избор, да бъде срутена поради биомедицински мотиви и то срутена с една необратима перспектива, е престъпно.
Това коментира психиатърът акад. Дроздстой Стоянов.

Според него, изходът от тази сложна ситуация е в едно много по-балансирано и много по- премерено отношение, особено след като вече е отминала 1 година. През тази година наблюдаваме остра стресова реакция както на отделния човек, така и на обществото като цяло.

За да се предотврати колапсът на обществените системи е нужно да се приеме, че ще настъпи колапс в един от секторите, а той е секторът на здравеопазването, заяви още акад. Стоянов пред БНТ.

Голяма част от хората са уморени, а друга част вече минават в един етап на протестно отношение. В този смисъл подчертах, че се касае за еволюционна норма, обясни акад. Стоянов.

Ако моделът на управление стане по-балансиран, предвидим, логичен, имаме шансове да възстановим взаимоотношенията и цивилизационната си норма в рамките на една година. Ако не, е трудно да се предскаже, допълни академикът.

  Изтоник: frognews

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.