Адв. Петър Славов: ВСС ще затвори темата за Гешев максимално бързо

Адв. Петър Славов: ВСС ще затвори темата за Гешев максимално бързо
20-07-2021г.
18
Гост-автор
„Очаквам максимално бързо да се направи опит в този Висш съдебен съвет темата за бъде затворена, в рамките на едно заседание да се отхвърли това искане.“ Това каза в интервю за БНР адвокат Петър Славов по повод предстоящото разглеждане на казуса с поисканото отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.
 

Според него съдебните кадровици ще се опитат „максимално бързо да потулят случая“ с оглед на възможността новият парламент да промени сегашното високо мнозинство, което е необходимо за избор или за оставка на някой от „тримата големи“ в съдебната система. 

 

„То много лесно може да бъде променено на 13 гласа или на обикновено мнозинство и тогава нещата биха могли да станат доста по-драматични за участниците в процедурата.“

 

„Не бих се изненадал, ако някой от новите народни представители внесе предложение за промени в Закона за съдебната власт“, посочи Петър Славов.

 

Според Славов мотивите за отстраняването на главния прокурор изглеждат „достатъчно сериозни“. Очевидно е, че темата ще има продължение, изтъкна той.

 

В този състав на ВСС необходимите 17 гласа изглеждат несъбираеми, смята Петър Славов. По думите му обаче е напълно възможно с оглед на това продължение на темата някои от членовете на ВСС по лични и субективни съображения да подкрепят предложението за отстраняване на Иван Гешев.

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.