Адв. Албена Белянова: Баща, дъщеря и зет - кандидати за НС, другата дъщеря - в ЦИК

Адв. Албена Белянова: Баща, дъщеря и зет - кандидати за НС, другата дъщеря - в ЦИК
01-04-2021г.
26
Гост-автор
Това не е първоаприлска шега
Четирите лица на снимките са: баща – Цветослав Петров Цанков, две дъщери - Кристина Цанкова-Стефанова и Полина Цанкова-Христова, и зет – Пламен Христов.
Трима от четиримата - бащата Цветослав, дъщерята Полина и зетят Пламен са кандидати за народни представители в следващия Парламент от „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“.
Двама от четиримата - семейство Полина и Пламен Христови бяха наши народни представители и в досегашното 44 НС.
Дъщерята Кристина е заместник-председател на ЦИК от март 2019 г. и към момента.
ЗАКОННОТО/ НЕЗАКОННОТО
Би било интересно да разберем, какво мислят от КПКОНПИ по отношение на липсата/ наличие на конфликт на интереси. Ако, разбира се, понятието „непотизъм“ (шуробаджанащина) е познато на служителите на оглавяваната от Сотир Цацаров комисия. Участвала ли е Кристина Цанкова-Стефанова в подготовката, обсъждането, приемането, издаването или постановяването на актове на ЦИК в интерес на „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“, кандидати за народни представители от която са баща й, сестра й и зет й?Участвали ли са Полина Цанкова-Христова и Пламен Христов в избора на Кристина Цанкова-Стефанова за заместник-председател на ЦИК?
МОРАЛНОТО/НЕМОРАЛНОТО
Популизмът на кандидатите от „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“ за безплатни лекарства и евтини горива не е чак толкова възмутителен – най-много се лъже преди избори и повечето кандидати го правят. Ясно е, че безплатно е само сиренцето в капана за мишки. Предлаганото от кандидат-политиците „безплатно“ се плаща от всички нас – данъкоплатците.
По-възмутително е говоренето на кандидатите, че идвали от бизнеса, били с доказани качества и способности още преди да влязат в политиката, ама понеже много ги е грижа за децата, възрастните, бъдещето на България и т.н. се „жертват“ да ни служат. Айде, бе! Като ги е грижа, какво реално направиха за гражданите досега?За цели четири години.
Ще се радвам да има някой, извън “Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ” и рекламната агенция, която ги обслужва, който да отговори. Ако няма обаче, дали не е време да ги отървем от теглото да работят за гражданите, за да могат отново да доказват като успешни бизнесмени?
   
     Автор: адв. Албена Белянова, фб
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.