АБВ иска комисия да се заеме със снимките от спалнята на Борисов

АБВ иска комисия да се заеме със снимките от спалнята на Борисов
27-11-2020г.
8
Гост-автор

АБВ внесе в деловодството на парламента официално писмо писмо с искане за сформиране на временна анкетна комисия за установяване на автентичността на снимките и аудиозаписите от резиденцията на премиера.

Председателят на партията Румен Петков заяви, че целта е парламентарната комисия да докаже истинността на снимката, която показва шкафчето на премиера с милион евро и кюлчета злато, както и истинността на изтеклите аудиозаписи с вулгаризми по адрес на европейски ръководители, председателя на парламента, президента, евродепутат и български бизнесмен.

Той посочи, че първата стъпка трябва да е комисията да покани ръководството на Института по криминалистика и криминология и да възложи да се направи експертиза. За по-голяма сигурност по негови думи това трябва да се възложи на още две лаборатории - едната, с която работи разузнавателното управление на територията на Европа, а другата - с която работи Британската разузнавателна служба. Петков изтъкна, че комисията може да изиска и анализите, направени по поръчка на Елена Йончева и "Бивол".

Той допусна съмнение, че сформирането на временна парламентарна анкетна комисия няма да се състои. Лидерът на АБВ предупреди, че ако това не се случи до изтичането на административния срок за реакция, партията ще сезира Европейската комисия по случая.

Исканията на Петков по негови думи са "да се потвърди истинността, след което да бъде арестуван министър-председателят, защото той не може да обясни произхода на тези пари".

Според него главният прокурор укрива премиера и именно по тази причина до момента случаят да не е разследван. Той изрази смущение от липсата на действия от страна на народното представителство и ЕК.

Припомняме, в средата на юни 2020 г. в социалните мрежи се появиха снимки, на които българският премиер спи, а на нощното шкафче до него има пистолет и в отвореното чекмедже се вижда солидно количество банкноти.

Източник: News.bg

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.