Абстиненцията от корупционни пари намалява властта им всеки ден.

Абстиненцията от корупционни пари намалява властта им всеки ден.
13-09-2021г.
52
Гост-автор
Отбиването на групировката около Борисов от паричните потоци на държавата е голямото постижение на последните месеци. Абстиненцията от корупционни пари намалява властта им всеки ден. Изчистването на ББР, на пътния бизнес, на Държавната консолидационна компания, дори на гьола на Капитан Андреево. А още толкова има да се прави - държавна компания Индустриални зони, картела с горивата, дружествата в транспорта и енергетиката, където почти нищо не е пипнато, а цените галопират и ще доведат до криза. Тези схеми би трябвало да са приоритет до края на ноември.
Няколкото поредни избори дават възможност за прочистване на системата. Това го говорих като оптимален вариант още през март. Едни вече си отидоха (някой спомня ли си за Каракачанов?), други очевидно трупат доверие. Това е смисъла от политическата криза. Рискове от нея си има, но при добро насочване ползите за България могат да са огромни. Големият риск от безкрайно надуване на бюджетни разходи го преодоляхме с минимални щети.
Слонът в стаята е галопиращата инфлация. Тя в голяма степен е вносна, тук можем да я контролираме само донякъде. Виждаме какво става с цените на почти всичко. Така ще е още години. Печатането на пари и ниските (дори отрицателни) лихви няма до какво друго да водят. Това го казвам от години вече. Ножицата между бедни и богати се разширява в целия Западен свят и това ще е темата. Растат цели поколения, зависими от кредити и субсидии. Тази отрова ни разяжда сякаш невидимо. И ни прави неконкурентни спрямо Азия, която ни изяжда с парцалите. Светът ни отново е пред големи промени. За нас поредните след 1989. Дано е за добро.
 
   Автор: Владислав Панев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.