Абитуриентски БАЛ в "бегето"...

Абитуриентски БАЛ в
16-05-2021г.
271
Гост-автор

Автор: Виолета Карамитева, Фейсбук

Голяма работа, пари се изкарват. Това е бал, веднъж в живота е.
 
Ресторант. Букети. Салфетки. Череши (хъхъ!). 100 лв. куверт за облъчено в микровълнова фурна кюфте, замразено лично от Цола Драгойчева на 20-тия пленум на БКП през 81-ва.
 
DJ, който денем има гараж за смяна на накладки. И създава музикална обстановка, която напомня баш на накладки за смяна. Фотограф, който снима с китов обектив на Auto режим. 250 лв. хонорар на всеки от изброените.
 
Бал е, шъ съ разбийм, чуйек.
 
На морето. През май. Щото така се прави. 3 дни медицински спирт венозно. Повръщаш си в чашата, но продължаваш да пиеш. Лягаш си с един, ставаш с 4-ма други, единият от които не говори български. Живот.
 
Бал с роднини. Каниш 40 свои приятели към тях. Ресторант не стига, наемате хангар.
 
Вашите ипотекират апартамента и едната баба, за да платят кувертите и професионалната жива музика, която идва на евента вече спиртосана. С акордеон и гайда. Не знаят на бал ли ще свирят или на пенсиониране.
 
И родителите седят, гледат с овчите си погледи как детето е щастливо и не си дават сметка за фундаментално осраното възпитание, което са му дали. Дават си сметка, че ще работят 12 месеца без заплата, за да платят целия този цирк. Който детето даже няма да помни, щото след втората водка центровете на паметта са в профилактика.
 
А детето, което на драго сърце завира пачки 50-толевки под лявата чисто нова цица на Викито от Б клас, не си дава сметка какво коства това на спонсорите му.
Детето, което не е изкарало 5 лв. в живота си и няма представа как се изкарват тези пари, особено в провинцията, е готово да профука и последния лев на родителите си, за да решат всички, че е баровец.
 
Драги абитуриенти, вземете се стегнете, впрегнете петте си мозъчни клетки в една каруца и престанете да се държите толкова садистично с хората, които са ви отгледали.
 
Естествено, че като на тати принцесата ревне, че иска точно тази рокля, тати ще си пусне половината карантии в OLX и ще й я купи.
 
Естествено, че мама ще плати наема на лимузината, с която принцът й ще слезе пред кметството на Павликени.
Но е близо до акъла, че така принцесата и принцът не стават по-готини. Просто показват ясно на всеки, който има малко повече мозък, че са едни истински прости галоши."

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.