Абе, от какво сме болни?!

Абе, от какво сме болни?!
25-07-2021г.
31
Ева Истаткова

„От какво е болен Слави Трифонов“?  (пост на демократично поамериканчена варненка с инициали Т. К. във ФБ)

„Всички знаят за коварната, и за съжаление нелечима болест, с която той се бори от години“ (Петьо П. Блъсков, журналист, ФБ)

И хиляди коментари...

Болен от това, болен е от онова, смъртоносно е, нелечимо е, как може да не каже, ама той е много болен, ама никой не е потвърдил, ама е болен, много е болен...

И това се случва в свят, който претендира за най-високата хуманност, постигана някога.

Свят, в който вече никой не може да говори свободно от страх, че  ще бъде санкциониран, че е накърнил нечии чувства, нечии права, нечия лична неприкосновеност.

В свят, в който социалните мрежи са развъдник на най-лошата човешкост – катранена супа от страхове, омрази, завистливости, предубеждения, неудовлетворености. Зъл свят.

Ако този зъл свят си стоеше на простолюдското ниво на кръчмарския разговор в социалната мрежа, нямаше да е проблем.

Но този зъл свят вече е легализиран и реален. Той е новтоо публично говорене. Омраза, облечена в постове и коментари. Безпардонна жестокост, раждаща се непрестанно в реалния свят, в който отдавна вече никой не си задава най-баналния въпрос – абе, това морално ли е?

Морално ли е злорадството, с което се подхвърля за тежката болест на Слави и омразата, с която се заявява, че той е ДЛЪЖЕН да ни извести за най-малките подробности от своята лична трагедия? (без тя някога да е била потвърдена от него...).

Нормално ли е да изискваш най-интимно и деликатно нещо да бъде плеснато на масата, като прясно заклана свиня? И това в държавата, която последните 12 години бе управлявана от най-невероятен сбор от безморални, нахални, безпросветни, корумпирани хора с лидер, който днес се държи като побеснелия Куджо от романа на Стивън Кинг?

Нормално ли е народ, който повече от десетилетие няма никакъв морален и демократичен проблем с премиер, който има пищови, пачки, записи, матахарита, брутални нравствени падения във всяко едно отношение....сега да изисква под ДЕМОКРАТИЧЕН предлог да разбере всичко за здравословното състояние на Слави?

Не е нормално, не е морално и единственият въпрос, който седи тук е – КОЙ Е БОЛЕН?

И отговорът определено не е Слави Трифонов.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.