АБДИКАЦИЯ И ОЩЕ ОТ СЪЩОТО

АБДИКАЦИЯ И ОЩЕ ОТ СЪЩОТО
24-03-2021г.
6
Гост-автор

Да гледаш предизборни дебати е като да се обесиш по време на война - има други по-полезни начини да умреш.

Но едно се разбира, ако хвърлите поглед на дебата в Референдум, например. Разбира се, че алтернативите на Борисов нямат идея какво да правят, ако вземат властта. Особено по отношение на Ковид.

БСП бяга от разговор с Мангъров. Защо? Самият Мангъров го каза ясно - защото, ако има власт ще предложи още от същото. Още поне една година на автономно самоубийство на цял един народ, без цел, без идентичност, слушайки Брюксел и закъснявайки за всеки един урок на пандемията.

Просто БСП нямат какво да противопоставят, а Мангъров ще е още с години символ на приятния дисидент - което има добри традиции у нас. БСП отказват дебат по много въпроси - това е тяхната абдикация, падат дебати, редакторите мажат учтиво за причините, лъже се от екрана - по лични причини.

Така ли спорите с Мангъров? Ами по добре го пратете в лагер, за да се отървете от него. Лично аз бих искал някой да опровергае Мангъров - да му даде за пример Тайванския модел.

На другия край на политическата скала можеш да видиш "Да, България" с агресията на човека, който преди време върна Бойко Борисов на власт - другарката Цонева например, която смайващо агресивно предлага това, което и ГЕРБ и БСП предлагат по отношение на пандемията - още от същото. Програмата на "Да, България" явно се състои в пакетче с маска и дезинфектант завинаги. Нито дума за ускорена ваксинация, нито дума за друг вид ваксини, (ама как, те са руски, ужас!), нито следа от предложения взети от чуждия опит.

В дебатите има ясен медицински проблем - как продължава всичко това? Ако някой предлага още локдауни и още маски една върху друга - дори и най- дисциплинираният човек вече ще се превръща в Мангъровист. Нетърпимо е.

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.