А пред жертвите на бездушието кога ще се поклоним?

А пред жертвите на бездушието кога ще се поклоним?
01-02-2022г.
51
Гост-автор
Няма да споделя онова видео, в което майка умира пред очите на невръстното си дете в приемна на Спешното отделение във Враца, докато служителката зад гишето си разбърква кафето. Няма да го споделя, защото ми се ще да не е истина. Не мога да приема, че това, което се вижда, е възможно в едно цивилизовано общество. Изгледах го и съм покосен от ужас.
Днес хиляди лицемери в различни краища на България се покланят пред паметта на жертвите на комунистическия режим. А пред жертвите на бездушието кога ще се поклоним? Хващам бас, че са повече от жертвите на комунизма!
Представяте ли си? Майка умира, задушавайки се пред очите на детето си, а жената зад щанда на търговското дружество, което би трябвало да е болница, си разбърква кафето?!? В това време бащата притеснено рови из портфейла да търси личната й карта, заради някакво си ЕГН...
Бе хора, в какво общество живеем? Бездушието, липсата на емпатия са най-страшната епидемия, която ни е поразила с цялата си сила! Ежедневно сме свидетели как смъртта преборва елементарната човещина. Детенце остана сирак, защото да разбъркаме кафето се оказва по-важното от човешкия живот?
И не, не е виновна здравната ни система за поредния погубен без време човек, виновни сме всички ние, че допуснахме да не ни пука за другия. Виновни сме, че да се делим на такива и онакива е най-силно изразената ни национална черта. Виновни сме, че вадим телефона и снимаме човек в беда, вместо да се разтичаме и намерим помощ (нямам предвид конкретния случай във Враца, не съм запознат дали снимащият не е потърсил помощ, но съм свидетел на много подобни ситуации).
Откакто изгледах видеото, едно не ми излиза от главата - как служителката зад гишето се е прибрала вкъщи след работа и е легнала да спи?
Как?
Бог да прости жената и да дава сили на семейството й да преживее този ужас! Макар, че този ужас не е само на близките. Той е на цялото ни общество.
 
   Автор: Георги Пеев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.