А колко ли ще е нафтата?

А колко ли ще е нафтата?
23-06-2022г.
84
Гост-автор

От профила на Албена Борисова, Фейсбук

"Последни новини: литър нафта "от хубавата" на Шел - 3,97 лева. В Англия стачка на транспорта, страната е почти парализирана, в Белгия 80 000 души на протест срещу цените, в Германия протест, в Италия протест и правителствена криза... Смешници!
 
Ние тука правим по неколко протеста едновременно, дор до девет. Ама не против цените, ние сме над тия неща.
 
Тука протестираме против опозицията, а опозицията протестира против протеста против опозицията. И още протести има, ама аз и с тия се обърках.
 
Начи, умнокрасивитетът ного се дразни от тия селяни с автобусите! Вчера един орева орталъка, че спрели на велоалеите, подпука един от шофьорите, на шиш го въртя - що си спрял тука, кой ти плаща . Оня пък го завъртя на ... шнура си.
 
Гледам из фейса - тия прости селяни къде са се домъкнали, платени протестъри са, па има цигани, па говорят "мьеко". Направо се давят от възмущение, лошо гледат и още по - лошо говорят.
 
Имам лоша новина - естествено, че са платени!
 
Вие сте направили вашия избор, те своя. След като ги докарахте до просешка тояга, що се чудите, че се продават и то евтино? Гладът е по - силен от тока, много по - силен.
 
Друга лоша новина - циганите също са хора. Те са бъдещето на тая страна.
 
Налага ми се да обикалям София през уикендите и знаете ли, срещам два вида хора - заможни и доволни буржоа на велосипеди и цигани в работни дрехи.
 
И трета лоша новина - и в провинцията живеят хора. И искат да ядат по няколко пъти дневно тия гадове! Искат дрешки, телефонче, телевизор, кола. Готови са да работят, но няма какво, а ако има, заплатите приличат на ресто. Тия хора гласуват, както ги устройва, както смятат, че защитават интересите си.
 
Често ги лъжат, напоследък още по - често. И после някой се възползва, дава им някакви мизерни пари, качва ги на рейсовете и право на велоалеите. Периодично се явяват "спасители", които ги засипват с любов и обещания. И точно както в живота, щом ги изчукат забравят обещанията. А после са много изненадани от рейсовете.
 
За вече бившето правителство какво да кажа - голям го вадеха, но само Лена намаза, искам да кажа сгоди се, да не помислите че намеквам за връзката и́ с Киро! Ще ми липсва детската непосредственост на Кирчо, нежният министър на културата с наркотичните излияния, здравната министърка, дето така и не разбра, че можеш да се чукаш без да се жениш всеки път.
 
Най - много ще ми липсва финансовият министър, за него па не се чу нищо лошо, поне не свързано с жени.
 
Но млъкни сърце! Не всичко е загубено, може пък да видя някои от тях в следващото правителство. Ще бъде потресаваща комбинацията с предишните звезди. А колко ли ще е нафтата?"
В.Т.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.