30 години затвор за бившия младежки лидер на БСП Казанлък , заради трафик на дрога в Турция

30 години затвор за бившия младежки лидер на БСП Казанлък , заради трафик на дрога в Турция
03-07-2023г.
0
Лентата

30 години строг затвор може да получи Георги Михов, бивш председател на младежката организация на БСП Казанлък, заради разпространение на наркотици в Турция.

Той е задържан в южната ни съседка при операция на силите за сигурност срещу трафика на наркотици. Общо 358 килограма наркотици, включително кокаин, канабис и екстази, бяха иззети при операцията, проведена на граничния пункт Капъкуле.

Екипите на митническата дирекция за контрол на контрабандата и разузнаването в Одрин са видели камион, който е дошъл в митническата зона Капъкуле, за да влезе в Турция, като подозрителен в резултат на анализа на риска и са го изпратили на железопътно сканиране.

Докато превозното средство, което трябваше да влезе директно върху железопътната линия, не се обърна към линията, а се премести на празно място и влезе в паркинга, друг камион скоро дойде да паркира до същото превозно средство.

Впоследствие трети камион паркира пред двете превозни средства и ги засича. Осъзнавайки ситуацията, екипите на митническите органи проследиха тази подозрителна дейност секунда по секунда чрез високотехнологични системи за камери. След като видели, че капаците на ремаркетата на двата автомобила, стоящи един до друг, са отворени, екипите се намесили бързо. Направен е оглед на превозните средства, за които се предполага, че са били един до друг за прехвърляне на товари, и е видяно, че в ремаркето на един от камионите има много черни куфари и има предмети, за които има съмнение, че съдържат наркотици.В резултат на извършените анализи и измервания чрез вземане на проби от контролираните вещества, извадени от куфарите, е установено, че веществата са канабис, кокаин и екстази, като в резултат на операцията са открити 306 кг канабис, 52 кг. са иззети кокаин и екстази в пробно количество.

Михов е арестуван. Неизвестно е как дрогата е преминала българо-турската граница.

Източник: startnews.online

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.