3 причини защо новата Мата Хари трябва веднага да вдигне ръка

3 причини защо новата Мата Хари трябва веднага да вдигне ръка
03-12-2020г.
28
Гост-автор

Едно липсва в интервюто на Бойко Борисов пред уважавания германски вестник “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” – името на тази Мата Хари, която вмъкнала в резиденцията пачките и щракнала снимките. Явно той знае коя е, но мълчи, прави се на джентълмен.

Тя самата вероятно трепери – ами ако я разконспирират? Няма начин това да не се отрази на личния й живот. Ако е омъжена, може да се стигне до развод. Ако не, сигурно има любим и той едва ли ще е във възторг. Имайки предвид нейния вероятен психологически профил, сигурно не се е сближила с романтик, а с прагматик.

Такъв човек първо ще й разпори дюшеците, за да намери кюлчетата. И като не ги намери, ще я тормози защо е била толкова тъпа, та да ги върне. Спокойно можеше да каже: “Ами Бат Бойко се събуди и ми ги конфискува заедно с фотоапарата”.

Аз бих й дал съвет да не се срамува, а още утре сама да излезе на сцената. И веднага съм готов с 3 необорими аргумента. Казвам й чрез вестника – прочети ги, помисли и действай!

Първият аргумент. Излезе ли на сцената, влиза в историята!

След 50 или 100 години летописците ще я сравняват с атинянката Таис, която подпалила царския дворец в Персеполис. Или с Роза Люксембург, а защо не и с Грета Тунберг? Рано или късно някой наш писател ще напише за нея роман с романтични сцени. После ще се появи и филм или телевизионен сериал. Ако е добре направен, може да го купи я HBO, я “Нетфликс”. И световната слава няма да закъснее.

Веднага след като фаталната дама си признае публично, сутрешните блокове ще я скъсат да я канят. Ще започва в 7 от БНТ, после ще сърфира през Би Ти Ви и “Нова”, а след 9 ще ги обикаля пак, защото никое уважаващо себе си дамско будоарно предаване няма да може да мине без нейното мнение за мъжете, диетите и коронавируса. След 20-30 участия ще стане толкова актуална, че ще може да пусне своя модна линия!

Втори аргумент. Тъй като нищо не разбирам от мода, аз по-скоро виждам нейната кариера в политиката.

Защото, ако нещо му липсваше цяло лято на протеста, то бе хормоналната наситеност на груповия ентусиазъм. Липсва му неговата Райна Княгиня. Съвсем друго е, когато едно народно надигане се украси със своя дамски символ, като например Жана д’Арк по време на Стогодишната война. Без нейния нежен подвиг днес Франция можеше да се казва Бургундия. Или да е част от Великобритания.

Виждате как една млада красавица може да обърне историята. Мога да дам редица примери за решаващата роля на дамите в най-мащабните мъжки сблъсъци, като започнем от невярната съпруга на Менелай. Или още по-рано – от прелюбодейката Шамхат, героиня в епоса за Гилгамеш.

Ако, както се твърди в интервюто, нашата Мата Хари е човек на Путин или поне на Божков, то те са интелигентни мъже и разбират, че една красива жена, която вече е предизвикала трусове във властта, може да стане Орлеанската дева на протеста. Сега той замря, но напролет ще се възроди за масиран предизборен щурм. Не бих се учудил, ако има и други снимки.

Още през зимата тази жена трябва да се опакова като пиар продукт, да й се изкове имидж и в даден момент продуктът да се разопакова пред емоционалното множество. Ако има впечатляващ бюст например, може да се яви в ролята на Свободата от знаменитата картина на Делакроа. Да, това вече е правено, но нищо не пречи тя да удвои мизата.

Но да не давам акъл на “Отровно трио”, те по-добре ги разбират тези работи. Хващам се на бас, че щом излезе на сцената, поне 3-4 партии ще я поканят да им води листите.

Моята препоръка е да заложи на по-сериозните – БСП, ДПС, а защо не и ГЕРБ?

Бойко Борисов е световноизвестен с таланта си да вербува своите душмани. Да не изброявам имена. Всички знаем, че някои от най-лютите му критици вече са му глашатаи.

Както казваше президентът Линдън Джонсън – “по-добре е да бъде вътре в палатката и да пикае навън, вместо да е вън и да пикае навътре”.

Той имаше предвид легендарния шеф на ФБР Едгар Хувър, който имаше компромати за всички сериозни политици и най-вече за президентите. Със сигурност Хувър е разполагал с не една или две Мата Хари.

И накрая, третият аргумент. Ако тази фатална жена е възелът на толкова много политически игри, не се ли замисля, че представлява заплаха? Такъв свидетел е бомба със закъснител.

От филмите знам, че когато лошите герои наемат атентатор, те обикновено наемат и втори поръчков убиец, който да замете следите.

Докато атентаторът е неизвестен, смъртта му е просто случка от полицейската сводка. Ако обаче сам се предаде и публично си признае всичко, тогава минусите от неговото премахване стават повече от плюсовете.

Разбира се, нашата неизвестна Мата Хари не е професионален убиец и едва ли Гешев би я арестувал. Тя е по-скоро нежна ракета с лазерно насочване, която влиза през очите на мъжа, минава през портфейла и му излиза през задника. Такива хора имат бъдеще.

Така че моят съвет е да се гарантира срещу застрахователно събитие. Да излезе на сцената.

Автор: Валери Найденов

Източник: Onovini

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.