228 млн. лв. искат Фандъкова и ГЕРБ за градския транспорт от Правителството!

228 млн. лв. искат Фандъкова и ГЕРБ за градския транспорт от Правителството!
12-01-2022г.
50
Гост-автор
228 млн. лв. искат Фандъкова и ГЕРБ за градския транспорт от Правителството! Управляващите София, които не си мръднаха пръста да реформират транспорта и да го направят по-конкурентен, сега искат данъкоплатците от цяла България да платим милионите за лошото управление на София. Ретроспекция на разточителното управление, довело до колапс:
ЦГМ даде 100 млн. лв. за билетна система, която не носи ползи;
Метрополитен монтира "предпазни врати" на десет станции за 15 млн. лв.;
Столичен автотранспрот си поръча ремонт на общежитието в Дружба за 3 млн. на многократно завишени цени;
Столичен електротранспорт пък има неизгодни договори за почистване на превозните средства и охрана на депата;
Пръскат се десетки милиони за скъпи електробусчета, които струват двойно повече от еко газови автобуси.
От години настояваме за мерки, които да намалят разходите, увеличат пътниците и приходите: нова тарифна политика, синхронизирани разписания, нови и по-удобни линии, БУС ленти, приоритет в кръстовищата, спиркови навеси, строги мерки срещу гратиса... все оперативни мерки, изискващи нищожни инвестиции. Вместо подобни мерки, управляващите знаят само да взимат заеми и да се молят за пари на държавата.
Ако Правителството се съгласи да даде 228 млн. лв. без сериозен план за реформи с ясни срокове, ще докаже, че не е реформаторско и само налива милиони в дупките, оставени от управляващите. Не е редно данъкоплатците на далеч по-бедни региони от София да покриват лошото управление на Фандъкова! Крайно време е за подобрения, защото без тях, дупката само ще се увеличава. Помощ трябва да бъде дадена само при ясен план за действие с конкретни мерки и срокове!
 
   Източник: "Спаси София", фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.