2050-а: Хората няма да могат да се размножават без помощта на технологиите

2050-а: Хората няма да могат да се размножават без помощта на технологиите
12-03-2021г.
31
Гост-автор
Броят на сперматозоидите пада толкова рязко, че възпроизводството на човешкия вид скоро може да остане в миналото. Днес мъжете имат само около половината количество сперма, колкото техните дядовци и ситуацията се влошава с всеки изминал ден. Още през 2017 г. д-р Шана Суон публикува статия за този феномен на безплодието в съвременното човечество. Съвсем наскоро тя издаде книга за това как химикалите, нарушаващи ендокринната система (EDC) и други фактори, унищожават телата на мъжете с безпрецедентна скорост. Д-р Суон е експерт по околна среда и репродуктивно здраве, епидемиолог в медицинския институт „Айкан“ към болницата Маунт Синай в Ню Йорк.
 
Жените също страдат от спад в качеството на яйцеклетките, което пък води до повече спонтанни аборти. Но все пак опасностите за мъжката репродуктивна функция са повече. Ако тенденциите продължат да се развиват по сегашната си траектория, повечето хора ще се нуждаят от асистирана репродуктивна технология, за да се размножат до 2050 г., предупреждава Суон.

Има хиляди непроверени химикали, на които мъжете и жените са изложени всеки ден и които атакуват тяхната репродуктивна функция. „Сред ендокринните унищожители, които съм изучавала най-много, са фталатите. Това е голям клас химикали. Няколко от тях правят пластмасите меки и гъвкави. Други имат способността да насърчават усвояването и задържането" - казва Суон. Много от тези химикали се намират в продуктите за лична хигиена, които минават директно през кожата, предупреждава тя. Те се намират и в ароматизираните изделия от битовата химия, които лесно се вдишват през носа.

Храната е друг често срещан източник на EDC,
 особено опакованата в пластмаса, както и размразената (нагряването помага вредните вещества да се освободят от опаковката в храната).
Бисфенолите като бисфенол-А (BPA) са друг клас EDC. Те понижават тестостерона и водят до феминизиране на мъжете, а от там и до невъзможност за възпроизводство.

Пестицидите като Roundup (глифозат), който се използва широко в американското земеделие за увеличаване на добивите и печалбите, причиняват рак, наред с други вреди, и въпреки това държавните регулатори не могат да намалят щетите или да намалят употребата.
„Те са хормонално активни по много, много начини, в зависимост от конкретната формация“, казва Суон. „Те попадат в нашите храни. Те са открити и при хора, които боравят професионално с тези продукти."
Всичко това, комбинирано с по-заседнал начин на живот, превърна много от представителите на силния пол в мъже, лишени от тестостерон, но пиещи бира (друг подобрител на естрогена) и седящи през повечето от времето. Това не е естественият начин на живот, заради който природата е създала мъжете. Те правят все повече грешни действия, свързани с начина им на живот и все по-малко - правилните, а това убива способността им да се възпроизвеждат.

Да бъдеш дебел е може би най-вредното нещо за човешкото тяло, защото мазнините са мястото, където се съхраняват EDC. При отслабване пък много от тези EDC се освобождават, причинявайки нови проблеми.

Мъжете, които ядат органична храна, се справят по-добре от тези, които не го правят, но EDC се крият дори в биологичните продукти в зависимост от това как са произведени те или как се съхраняват.

„Не можем да се измъкнем от този проблем“, предупреждава Суон. Според нея „имаме нужда от много по-фундаментални промени." Това означава освобождаване на човечеството от всеки вреден химикал, внедрен в живота ни от големите химически концерни. Безопасността на повечето химикали никога не е била удостоверявана документирано на сто процента. Употребата на отровите се одобрява от регулаторните органи безпрекословно и води след себе си широко разпространение на болести и безплодие.

Соун смята, че непрекъснато увеличаващите се здравословни проблеми като ширещото се затлъстяване, еректилната дисфункция, намаляването на сексуалното удовлетворение, нарастващите менструални проблеми са следствие от отровите, с които са пълнят въздухът, водата и храната ни. Целта й е все повече хора да достигнат до осъзнаването на този сериозен проблем.
 
   Източник: Spisanie8

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.