180 лева за легло на вечер в болница?!?

180 лева за легло на вечер  в болница?!?
12-02-2021г.
13
Гост-автор
Дълго обмислях дали да напиша този пост (едва ли има някой, които да не си е патил от нашата "здравна" система.)
Казусът е такъв: наложи ми се да остана в болница с детето като придружител. Нямаше вариант да го оставя сам, при положение, че операцията щеше да бъде на дясна ръка, в лявата беше абоката и реално аз трябваше да го обслужвам във всичко - от хранене и обличане, до ходене в тоалетната. (отдавна в нашите болници не предлагат подобно обслужване на пациенти, ако си нямат придружител).
Разбира се, в болницата влязохме с направление и като за начало си платихме антигенен тест.
Шока дойде, когато се качихме в отделението и вкараха детето в операционната, една служителка ме уведоми, че ако искам да остана с детето, ще бъда таксувана по 180 лева на легло на вечер!!! Ако ли не искам да плащам, да оставям детето и да си ходя.
Бях потресена от цената и директния рекет, но бях поставена пред свършен факт, нито можех да си тръгна сама, нито да изведа детето от операция и да си тръгнем...
(та коя майка би зарязала детето си в подобен момент!?)
И така срещу "скромната" сума от 360 лева пренущувах в най-скъпия "хотел" като платих плюс тези пари и още 50 лева за операцията. (въпреки направлението).
Срещу тези пари, получих буквално едно легло за пренущуване, (и превилегията да съм с детето си), въпреки че се водеше "вип" стая. Храна не ми се полагаше, а в тоалетната, освен лошата хигиена (без баня и ползвана от 2 стаи), дори нямаше сапун и тоалетна хартия.
Еми за 180 лева на вечер толкова!!!
(за сравнение само ще кажа, че миналата година за около същите пари, колкото ми излезе тази операция (500 лв) , бях една седмица в 4 звезден хотел, ол инклизив, на брега на морето в Турция, в цената беше включен и пътя).
Сега остава да се моля операцията да е успешна и да се успокоявам, че здравето цена няма.
Какво ли да ви кажа, мили приятели?!
Бъдете здрави и дано не попадате на рекетьори в бели престилки!
В случая с цялото ми уважение към лекарите и персонала, те нямат вина, политиката на болницата явно е такава.
(Но 180лева за легло на вечер!!! Дори да е в частна болница! В коя държава живеем!?).
 
 Автор: Пламена Великова
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.