100 000 лв. на данъкoплатците ще отидат за нова временна инсталация на мястото на Мавзолея.

100 000 лв. на данъкoплатците ще отидат за нова временна инсталация на мястото на Мавзолея.
15-12-2021г.
71
Гост-автор
100 000 лв. на данъкoплатците ще отидат за нова временна инсталация на мястото на Мавзолея. Тя представлява просто светещи букви, изписващи "Между миналото което е на път да се случи и бъдещето което вече е било" (без запетаи). След Бронзовата къща и "Един човек", това е третата подобна инсталация за луди пари в центъра на София.
Предложението идва от изживяващата се като Людмила Живкова и дясна ръка на Фандъкова, Малина Едрева от ГЕРБ и зам.-кметa по култура - Мирослав Боршош, известен със съсипването на автентичния вид на НДК.
Днес на комисията по архитектура, Борис Бонев предложи точката да бъде отложена, което се прие, въпреки упорството на вносителите от ГЕРБ. Още по-скандално е, че вносителите не бяха счели за нужно даже да предоставят предварително визуализация на инсталацията за 100 000 лв.
Трагично е, че тези пари ще бъдат дадени по програма "Навън", вместо за 100 000 лв. да се закупят над 300 висококачествени градски пейки, където хората да могат наистина да прекарат приятно време в града.
Затова ви питаме - харесва ли ви новото предложение на дуото Едрева - Боршош и съгласни ли сте да бъдат дадени 100 000 лв. за него?
 
   Автор: "Спаси София", фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.