10 неща, които са позволени в България, ако си от Харвард

10 неща, които са позволени в България, ако си от Харвард
13-06-2022г.
88
Димитър Георгиев Бико

Автор: Димитър Георгиев - Бико

1. Само ПП може да купуват депутати и да са морални, докато го правят (при Волен май го наричахте "златен пръст").

2. Само ПП могат да объркат сметката на финансите на държавата, което дете от 3-ти клас няма да направи с 650 милиона вътрешно, но това да е техническа грешка (същите хора за Божков и неговите 559 милиона - кражбата на десетилетието).

3. Само ПП могат да продадат Македония и това да е моралната европейска позиция, с която всички трябва да сме съгласни (ГERB щяхме да ги изкормим за това, нали).

4. Само ПП могат да определят кой е добър и кой лош (из техниките в "Наръчник на Диктатора" на принципа - който не е с нас е против нас, следователно е лош, корумпиран и т.н. нищо, че нямаме едно кьораво доказателство за това).

5. Само ПП могат да правят реформи 7 месеца и да не направят нито 1 (с реформистката идея дойдоха на власт, но някак пак нещо не се получи, те искат, ама...знаете как е...марсианците, комунистите, Путин са виновни).

6. Само ПП могат да говорят във "ЩЕ" време 7 месеца и никой да не пита, кога ще минем в сегашно време.

7. Само ПП могат да хващат кражби - другите не хващат кражби, а са в конфликт на интереси (Николай Събев хич не е в конфликт на интереси, докато "Еконт" вдигнат цените, докато е министър).

8. Само ПП могат да раздават пари на ишлеме и да обявят това за антиинфлационна мярка (нужно е да имаш поне 7 клас, за да разбереш, че това е тотално малоумие, не повече - само 7 клас...)

9. Само ПП може да се бори денонощно с лошите, но и те ги хващат, ама другите ги пускат (звучи ли ви познато, правилно - Ранният Винету Борисов).

10. Само ПП може да са независими, останалите са зависими - дори без доказателства и трябва да им..."Вервате" (кеч фразата на Симеон Сакскобурготски преди да го изберат за премиер през 2001-ва година).

За финал:

Едно е да вярваш. Друго е да мислиш. Но как по дяволите да обясниш на вярващия какво е математика, какво е логика, какво е факт, като имаш църквата, която 2000 години работи така, без да има кьораво доказателство.
Ето това е причината за възхода на фундаментализма през последните 50 години - хората не мислят, те знаят. Те не разсъждават - те вярват. Те нямат аргументи и факти, защото са...опорки (другото име на аргументите).
Та битката е загубена в главата на българите, а там отдавна е ...пустош...глупава, бавна, жалка, краткосрочна, схемаджийска, наивна пустош...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.